Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

Workshop Introduction to Python (Engelstalig)

Duur: 1 dag

Vorm

Workshop met afwisseling van theorie en praktische oefeningen.

Van de deelnemers wordt basiskennis verwacht van Computer Programming terminologie (e.g. variable, loop, conditional, integer, string).

Tarieven

Aanmelden
Studenten en PhD studenten: € 45
Medewerkers
RUG, UMCG, Hanze: € 115
Extern: € 235

Cursusdata en Inschrijving

Contact: secretariaat CIT (050 - 36 39200)

Prijzen inclusief cursusdocumentatie en lunch.

Globale inhoud

Python is een geïnterpreteerde, interactieve, object-georiënteerde, en high-level programmeertaal voor allerlei programmeerklussen. Het is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac OS X.

Python is gemakkelijk te leren maar tegelijkertijd zeer geschikt om complexe software te ontwikkelen. Met deze programmeertaal kunt u uw softwareproductiviteit aanzienlijk vergroten.

Deze workshop is bedoeld voor programmeurs die Python willen leren. Het is geen systematische bespreking van taalelementen. Wel bespreken we praktijkvoorbeelden en recepten om de syntax van Python uit te leggen.

Onderwerpen:

  • De rol van variabelen en wat kan worden opgeslagen in een variabele (floating point, integer, complex, Boolean, types met een sequentie zoals string, tuple, list, dictionary en set)
  • Condities
  • Herhalingen
  • Functies
  • Modules en een korte beschrijving van de modules voor numeriek werk
  • Bestanden lezen en schrijven
  • 'Exceptions'
  • Verschillen tussen Python 2 en Python 3

De software die we gebruiken is platform-onafhankelijk. Alle pakketten zijn Open Source. Het praktische werk wordt gedaan in een Linux omgeving. U kunt uw eigen laptop gebruiken als er een recente versie van Python 2 of Python 3 is geïnstalleerd (de documentatie voor de workshop is gebaseerd op Python 3).

Docent: Martin Vogelaar (FSE-Sterrenkunde)

Voorkennis

Van de deelnemers wordt basiskennis verwacht van Computer Programming terminologie (e.g. variable, loop, conditional, integer, string).

Laatst gewijzigd:03 oktober 2018 12:22
printView this page in: English