Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

Schriftelijk rapporteren

Inleiding

Hebt u moeite met het aanbrengen van structuur in uw (beleids)notities en rapporten? Wilt u beter aansluiten bij uw lezer? Weet u niet goed hoe dat aan te pakken? Deze training biedt praktijkgerichte en persoonlijke ondersteuning. U gaat aan de slag met eigen teksten en ontwikkelt inzicht in uw schrijfproces.

De training bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur waarin algemene principes van schriftelijk rapporteren en valkuilen worden besproken. Daarnaast worden teksten van uzelf en van medecursisten besproken en van feedback voorzien. Opdrachten sluiten zo veel mogelijk aan op uw eigen werksituatie.

Doel

Na afloop van de training weet u hoe u te werk moet gaan als u een notitie of rapport schrijft. U schrijft lezersgericht. Uw teksten zijn overzichtelijk, goed leesbaar en correct. U kunt sneller een rapport opzetten en afronden.

Doelgroep(en)

Iedereen die notities en rapporten schrijft. Het kan gaan om projectplannen, beleidsrapporten, (college)voorstellen, adviezen, instructies, evaluaties en discussienota’s, maar ook andere zakelijke tekstsoorten zijn mogelijk.

Schrijft u wat kortere teksten, zoals e-mails, brieven, korte rapportages en verslagen van vergaderingen, dan is een aangepaste training mogelijk, waarin deze tekstsoorten aan bod komen.

Wilt u liever persoonlijke begeleiding? Ook dat is mogelijk. In een traject voor Persoonlijke schrijfcoaching werkt u aan opdrachten, specifiek gericht op uw leerdoelen.

Inhoud

U gaat aan de slag met:

·       Efficiënte werkwijze bij een schrijftaak
·       Structuur van een tekst (notitie, rapport, etc.)
·       Alinea-indeling
·       Zinsformulering
·       Woordkeus en spelling

Docenten

Nathalie Hoek

Datum en tijdstip

Mocht u interesse hebben in deze training, dan kunt u een e-mail sturen naar hr-experts@rug.nl waarin u uw belangstelling kenbaar maakt. We nemen dan contact met u op om te bespreken welke training het meest aansluit bij uw leerwensen.

Kosten

€ 525,00

L ocatie

Harmoniegebouw, zaal wordt nader bekend gemaakt
Oude Kijk in ’t Jatstraat 26
9712 EK Groningen

Inlichtingen

Silvia Huisman, HR-Experts

Laatst gewijzigd:09 juli 2018 11:15