Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

PRI Zelfhulpcoaching

Leer je mentale triggerpoints herkennen en aanpakken

Reacties van cursisten: "ik heb meer inzicht in dingen waarop ik overreageer", " op allerlei vlakken kom ik meer tot mijn recht".

OVER PRI

Ieder mens heeft wel eens last van stress. Maar wat te doen als deze disfunctioneel werkt en je steeds uit balans brengt. Denk eens aan burn-out, conflicten op het werk, angst om je uit te spreken naar collega’s, je schuldig voelen als je een vrije dag neemt en het op de lange baan schuiven van taken. Ook kleine irritaties, een overvolle emailbox en hoge werkdruk slurpen vaak je energie weg. Stress werkt door, ook ná je werk, in je gezin, in je relatie, in je sociale contacten en vooral niet te vergeten in je lichaam!

PRI beschouwt disfunctionele emoties en gedragingen als afweren (illusies) die dienen om pijn uit het verleden te verdringen en te ontkennen. Overlevingsmechanismen die we nodig hadden toen we klein waren, maar die ons in het heden belasten en veel energie van onszelf en van onze omgeving vragen. Zo jammer, want het kan echt anders.

PRI bij BALANS

In een serie van 4 bijeenkomsten krijg je eerst kort wat theorie over de achtergronden van Past Reality Integration (PRI) . Vervolgens gaan we aan het werk met het boek “PRI en de kunst van bewust leven” . Je krijgt uitleg en tools om zelf aan het werk te gaan met het bewust maken en opruimen van de stressfactoren in je werk en dagelijks leven. Door deze cursus krijg je inzicht in welke afweermechanismen geactiveerd worden, hoe je vaak door :"je kinderbril" kijkt in bepaalde situaties. Je leert jezelf observeren en de afweren te ontmantelen. Uiteindelijk zal dit je helpen in een open contact met jezelf en je omgeving je hart te volgen en de stress veel minder vaak te ervaren.

Naast het bijwonen van de vier bijeenkomsten betekent meedoen aan deze cursus:

  • dagelijks  10 minuten zelfobservatie en uitwerking
  • tussen de bijeenkomsten lezen van onderdelen van het boek “PRI en de kunst van bewust leven” ( dit boekje krijg je op de eerste bijeenkomst).
  • kijken van een paar korte (5 min) PRI filmpjes via de website www.PRIonline.nl

Docent

De cursus wordt gegeven door Marjan van den Heuvel, PRI therapeut.

Waar en wanneer?

Locatie Datum Tijd
Balans zaal Zernike, Blauwborgje 8

Donderdags: 31 mei, 7, 14 en 21 juni

17.00 -18.30 uur

Kosten

De eigen bijdrage voor deze cursus (4 x 1,5 uur) bedraagt €30 euro.

Meer informatie

Artikel over PRI en stress op de werkvloer.

Meer informatie over PRI: http://www.PRIonline.nl/

Laatst gewijzigd:21 maart 2018 13:39
printView this page in: English