Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyPart of University of Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

Opfrisworkshop Stijl

Banner TC

Studiebelasting: 3 uur.
Bedoeld voor: Moedertaalsprekers die voor hun studie of werk Nederlandse teksten moet schrijven en daarbij geregeld twijfelt over de juiste manier van formuleren. Deze cursus is ook geschikt voor studenten en docenten die hun academische vaardigheden bij willen schaven.

De workshop Stijl is bedoeld voor iedereen die ernaar streeft om goed leesbare teksten te schrijven, maar bij wie de middelbareschoolkennis ietwat is weggezakt. Wat zijn ook al weer tantebetjezinnen? Is het ‘een aantal studenten is’ of ‘een aantal studenten zijn’? Wat is het verschil tussen ‘omdat’ en ‘doordat’? En wat gebeurt er als je te veel de lijdende vorm gebruikt of de naamwoordstijl? In drie uur tijd geven we een duidelijk overzicht van de belangrijkste problemen waar je tegenaan kunt lopen als je een tekst aan het schrijven bent. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze beschikken over basiskennis van zinsontleding en woordbenoeming.

Rooster

Helaas heeft ons nieuwe inschrijfsysteem te kampen met veel opstartproblemen waardoor veel van onze cursisten zichzelf niet in kunnen schrijven. Wij willen onze welgemeende excuses aanbieden aan iedereen die te maken heeft (gehad) met deze problemen. Wij doen er momenteel alles aan om het nieuwe systeem zo snel mogelijk foutloos te laten werken. Loopt u tijdens uw inschrijving ergens op vast? Lees dan hier verder wat u kunt doen.

Datum Dag Tijd Inschrijven
6 november 2019 woensdag 9.00-12.00 online inschrijven
Meld u aan voor de Talencentrum nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en diensten.

Tarieven

Student Korting Vol
€ 60 € 90 € 110

Groepsgrootte

Maximaal 10 deelnemers.

Lesmateriaal

U krijgt lesmateriaal van uw docent. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Bewijs van deelname

Aan het eind van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname, indien u dat wenst.

PE-punten

Om hun beëdiging te kunnen behouden, moeten beëdigde vertalers en tolken kunnen aantonen dat ze zichzelf voldoende scholen. Dit kunnen ze doen door via scholingsactiviteiten zogenoemde PE (Permanente Educatie) punten te vergaren. Voor deze korte workshop zijn 2 PE-punten te krijgen.

Laatst gewijzigd:16 september 2019 10:21