Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyPart of University of Groningen

Corporate Academy

LinkedIn

Unfortunately, this course is only available in Dutch.

Inleiding

Meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een professioneel profiel op LinkedIn, gericht op hun werk, met een flink aantal connecties. LinkedIn wordt steeds belangrijker voor iedere medewerker in Nederland. Waar gebruik je LinkedIn voor in jouw vakgebied, en waar zit de kracht van dit platform?

  • heb jij je profiel al zo compleet mogelijk gevuld zodat je gevonden kunt worden door collega's, vakgenoten of recruiters?
  • maak jij gebruik van de vele mogelijkheden die LinkedIn biedt?
  • wil je meer met LinkedIn gaan doen? Wil je hier 2 dagdelen rustig aan werken, met voldoende ruimte ertussen om ervaring op te doen?
Dan is deze training voor jou, dus zorg dat je erbij bent!

Doel

Kennismaken met LinkedIn of het verbeteren van je profiel op LinkedIn.

Doelgroep(en)

Iedereen die meer met LinkedIn wil doen, er meer uit wil halen. Deze training is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers.

Inhoud

We gaan in op zaken als:

  • Wat is het nut van LinkedIn?
  • Hoe maak en verander ik mijn profiel?
  • Wanneer is een profiel compleet en hoe zorg ik daarvoor?
  • Hoe nodig ik anderen uit om te linken, wie accepteer ik wel en niet als contact?
  • Wat is verstandig om wel of niet te vermelden op mijn profiel?

We gaan heel praktisch aan de slag. Je hebt in elk geval al een profiel aangemaakt op LinkedIn. Je gaat na een korte introductie meteen je eigen profiel aanpassen onder begeleiding van de trainer Jantine Wijtsma. Je kijkt ook naar elkaars' profielen en kunt elkaar meteen helpen.

Testimonials van deelnemers:

·       Ik heb geleerd dat de online wereld veel groter is! Hoe LinkedIn werkt: goede uitleg en het kunnen delen van ervaringen was ook plezierig.

·       Ik heb teveel geleerd om allemaal in het evaluatieformulier te vermelden. Het was goed voor mij om over mijn drempelvrees te komen. Ik heb veel weetjes en foefjes geleerd. De trainster weet veel, is toegankelijk en oplettend. Ze pakt vragen goed op en geeft heel praktisch uitleg.

·       Mijn profiel is nu compleet en ik heb geleerd met mijn tijdlijn om te gaan. Een leuke, leerzame, en zeker geen saaie cursus! Ik heb ook veel zelf kunnen oefenen.

·       Leuke en leerzame training om een goed basisprofiel neer te zetten op LinkedIn, en om het beter te leren kennen. Er was veel ruimte om vragen te stellen als je ergens tegenaan liep. Ook een taai stuk over privacy werd luchtig doorgelopen, heel nuttig!

·       In korte tijd raak je vertrouwd met het medium en ben ik op weg geholpen om een goed profiel te maken. Het werd enthousiast overgebracht op de groep, duidelijk en toegankelijk. Uitnodigend en stimulerend om met LinkedIn aan de slag te gaan!

·       LinkedIn is zeker zinvol als je verder wil qua carrière. Ik heb geleerd het in te zetten om te netwerken. Jammer dat het alweer afgelopen is!

Datum en locatie

Hiervoor zijn geen data bekend. Mocht je interesse hebben kun je mailen naar hr-experts@rug.nl

Kosten

n.t.b.

Laatst gewijzigd:08 september 2020 16:31