Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

Doceren in het Engels in een interculturele lesomgeving

Bedoeld voor: Medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en de hogescholen in de 3 noordelijke provincies die onderwijs (gaan) geven in het Engels. Minimaal aanvangsniveau is CEFR B2.

Cursusbeschrijving

Deze praktische cursus van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) richt zich op het geven van Engelstalig onderwijs. De nadruk ligt op taal, met name in de interactie met studenten. Deelnemers geven aan elkaar onderwijs over onderwerpen uit het eigen vakgebied, beantwoorden vragen, leiden discussies, et cetera. Uw docent zal voor de input van het classroom vocabulary zorgen en uiteraard feedback geven bij problemen met grammatica, woordkeuze en uitspraak. Ook formeel/informeel en direct/indirect taalgebruik komen aan de orde.

In het contact met studenten spelen naast taal ook interculturele vaardigheden een belangrijke rol. Communiceren met studenten uit verschillende culturen wordt mede beïnvloed door verschillende verwachtingen ten aanzien van het onderwijs en uw rol als docent. In de cursus worden aan de hand van praktijkvoorbeelden diverse aspecten van intercultureel communiceren behandeld.

Doceren in het Engels in een interculturele lesomgeving is dus een taalcursus Engels voor docenten, met iets extra's.

Contact

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Laatst gewijzigd:03 oktober 2018 12:22
printView this page in: English