Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

A2>A2/B1 voor RUG-studenten en -personeel

Inschrijvingsprocedure

Lees eerst de informatie over onze inschrijvingsprocedure voor deze cursussen hier goed door!
Daarna kun je je inschrijven via de links in onderstaand cursusrooster.

Rooster

Let op: het startniveau van onderstaande cursussen is CEFR A2. Dit zijn dus geen absolute beginnerscursussen! Je hebt een advies van een van onze docenten nodig om je in te schrijven voor deze cursussen.

Let op: wij maken gebruik van een nieuw inschrijfsysteem. Maak daarom eerst een nieuw account aan middels uw RUG-account. Daarna kunt u zich inschrijven voor de gewenste cursus.

Periode Dag Tijd Inschrijven
15 april - 12 juni 2019 maandag en woensdag 09.00-11.00 Online inschrijven
15 april - 12 juni 2019 maandag en woensdag 20.00-22.00 Online inschrijven
16 april - 13 juni 2019 dinsdag en donderdag 13.00-15.00 Online inschrijven
16 april - 13 juni 2019 dinsdag en donderdag 18.00-20.00 (locatie: Zernike) Online inschrijven
16 april - 14 juni 2019 dinsdag en vrijdag 15.00-17.00 Online inschrijven
Meld u aan voor de Talencentrumnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en onze diensten.

Inhoud van de cursus

De cursus A2>A2/B1 is bedoeld voor RUG-studenten en -staf met al enige kennis van het Nederlands, aan te tonen met een advieskaart. De advieskaart kan worden verkregen tijdens onze spreekuren voor Nederlands of aan het eind van de cursussen Nederlands CEFR A1>A2 of 0>A2.

Lees meer over de organisatie van onze cursussen.

Nederlands voor Duitstaligen

Voor Duitstaligen zijn aparte groepen. Omdat het Duits en Nederlands zo veel op elkaar lijken, ligt het tempo in deze cursussen hoger. Het beoogde eindniveau van de cursus voor Duitstaligen is CEFR B1.

Intensiteit van de cursus

De cursussen worden 1 keer per week gegeven gedurende een periode van 12 à 13 weken, of 2 keer per week gedurende een periode van 6 à 7 weken.

Voor zelfstudie (huiswerk en dergelijke) heb je ongeveer evenveel tijd nodig als het aantal lesuren.

Lesmateriaal

NB: Het lesmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen en dient door de cursist zelf te worden aangeschaft. Het boek is te koop bij het secretariaat van het Talencentrum.

Nederlands in actie
B. de Boer, B. Lijmbach en M. van der Kamp (Uitgeverij Coutinho, 2012, 3e druk)
ISBN: 9789046902981
Prijs: ± € 42,50

Let op: bezit van boeken tijdens cursussen Nederlands is verplicht. Het kopiëren van boeken is wettelijk verboden. Cursisten worden niet toegelaten tot het volgende niveau als zij niet beschikken over het boek. Als cursisten na 3 lessen nog geen boek hebben of alleen een kopie, worden ze uit de cursus verwijderd. In dat geval geldt de annuleringsregeling van het Talencentrum. Cursuskosten worden volledig in rekening gebracht en kunnen niet gerestitueerd worden. Een inschrijving kan niet kosteloos worden doorgeschoven worden naar een volgende cursus.

Bij dit boek ontvangt u een individuele code voor een website met aanvullende oefeningen, luisterteksten, filmpjes en liedjes. Deze code is gekoppeld aan uw e-mailadres en de website heeft u nodig om goed te kunnen deelnemen aan de cursus. Wanneer u een boek overneemt van iemand anders zult u die persoonlijke code niet kunnen gebruiken, daardoor geen toegang hebben tot de website en dus niet goed kunnen deelnemen aan de cursus. U kunt echter de code los kopen via de uitgever Coutinho.

Laatst gewijzigd:03 oktober 2018 12:22
printView this page in: English