Skip to ContentSkip to Navigation

Centrale Medische Bibliotheek

UMCG
Centrale Medische BibliotheekPubliceren

Altmetric

Wie praat er over uw research?

Als wetenschapper wilt u niet alleen uw wetenschappelijke output bijhouden, u wilt ook slim inzicht krijgen in de maatschappelijke impact ervan; wetenschappelijke communicatie houdt immers niet op na publicatie van uw artikel!

Zie hier een overzicht van ALLE REPORTS van alle UMCG onderzoeksinstituten en -programma's gerelateerd aan UMCG publicaties
(Feature: aanpasbaar, openbaar rapport op on persoonlijk, afdelings-, onderzoeks instituuts- of programma niveau)

Guus van den Brekel van de Centrale Medische Bibliotheek van het UMCG vertelde op een Meet & Learn bijeenkomst in het UMCG over ‘Altmetrics’.

De UMCG en Altmetric

Altmetric kan een waardevol en aanvullend hulpmiddel zijn om de aandacht voor uw onderzoek te monitoren. De Centrale Medische Bibliotheek is een Altmetric-project gestart om samen met onderzoekers en andere belanghebbenden in het UMCG de bewustwording over veranderende communicatie (en het belang daarvan) binnen wetenschap te vergroten.

Score

De gegevens van het UMCG Altmetric Dashboard komen uit de RUG-research database Pure, waarin de publicaties van het UMCG, inclusief alle onderzoeksinstituten, onderzoeksprogramma’s en onderzoekers staan verzameld.
Het Altmetric dashboard koppelt aanvullende statistieken aan deze publicaties, zoals hoevaak de publicatie genoemd wordt in tweets, blogs, nieuwsberichten, post peer reviews of beleidsstukken, waar ook ter wereld.

Onderzoekers kunnen met het UMCG Altmetric Dashboard:

  • zien waar er over uw publicatie wordt gesproken op het web, door wie en hoe vaak.
  • ontdekken welke beleidsstukken (wereldwijd) aan uw publicatie(s) refereren.
  • beter inzicht te krijgen in de maatschappelijke relevantie van wetenschappelijk onderzoek; ook op het niveau van de onderzoeksinstituten en -programma’s.

Wilt u ook toegang tot het Altmetrics UMCG Dashboard?

Of wilt u meer weten? Stuur dan een email naar a.j.p.van.den.brekel@umcg.nl of cmb@umcg.nl.

Altmetric
Altmetric
Laatst gewijzigd:20 december 2018 12:20
printView this page in: English