Skip to ContentSkip to Navigation
Centrale Medische Bibliotheek
UMCG
Centrale Medische Bibliotheek Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste medisch onderzoek en reviews met 'Read'!

onze nieuwe tijdschriften-app voor medische tijdschriften
17 april 2017

De Centrale Medische Bibliotheek heeft een licentie afgesloten voor de tijdschriften-app 'Read'.

Met Read kunt u op één plek nieuw onderzoek ontdekken, reviews lezen en PubMed doorzoeken.

U bepaalt zelf hoe, wanneer en waar u uw favoriete tijdschriften wilt lezen. Dat kan op het web en er zijn ook apps voor Android, iPad en iPhone.

Read
Read

Account aanmaken

Gebruik bij het aanmaken van een account uw werk-emailadres. Kies bij Account Settings voor Universitair Medisch Centrum Groningen en login met uw proxy-account (studenten loggen in met hun studentnummer).


Redenen om Read te gebruiken

U kunt BrowZine al gebruiken om tijdschriften te lezen, dus u vraagt zich misschien af waarom we nu ook Read hebben aangeschaft.

Het korte antwoord is:
omdat
Read anders is en onze bibliotheekgebruikers zijn ook divers !

Read is anders No. 1:

Het biedt de nieuwste tijdschriftartikelen van een zeer grote collectie van medische tijdschriften, die zich niet beperkt tot de collectie van onze bibliotheek.
(BrowZine biedt tijdschriften in álle disciplines, maar alleen de tijdschriften waar wij een abonnement op hebben)

Dus,

  • als u op de hoogte wilt blijven van de nieuwste artikelen op het moment dat ze gepubliceerd worden: kies READ
  • als u de één keer per week of twee keer per maand uw favoriete tijdschriften door wilt bladeren: kies BrowZine.

Read is anders No. 2:

vanwege de featured papers. Op basis van de door u gekozen specialiteit, van de tijdschriften die u volgt en van de artikelen die u leest en opslaat, laat READ u constant een nieuwe selectie zien van relevante papers.

Read is anders No. 3:

omdat het SEARCH biedt. READ zoekt in principe in PubMed en in een database met topic reviews. De zoekoptie zelf is eenvoudig, maar maakt wel gebruik van de Booleaanse operatoren AND/OR, het min-teken om woorden uit te sluiten, haakjes, de * asterix voor het inkorten van een woord, plus aanhalingstekens " " voor het zoeken naar een samengestelde term.

Read is anders No. 4:

omdat het de functie "Followed KEYWORDS" heeft. U krijgt een melding zodra er nieuwe artikelen beschikbaar zijn die overeenkomen met uw zoektermen.

Read is anders No. 5:

vanwege de optie "Followed Collections". Wereldwijd delen veel gebrukers hun persoonlijke collecties van artikelen. U kunt zelf ook zo'n collectie maken, of een collectie volgen waarin u geïnteresseerd bent.

READ

Blijf op de hoogte van het laatste medisch onderzoek en reviews met onze nieuwe tijdschriften-app 'Read'

Tweet dit
Laatst gewijzigd:12 januari 2024 11:58
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...