Skip to ContentSkip to Navigation

Centrale Medische Bibliotheek

UMCG
Centrale Medische BibliotheekVerwerken van literatuur en dataRefworks

Over de Legacy RefWorks

Wat is de nieuwe RefWorks?

ProQuest heeft een nieuwe en verbeterde versie van RefWorks gelanceerd, waarme u makkelijker dan ooit uw literatuuronderzoek kunt beheren en organiseren. De nieuwe RefWorks biedt een aantal handige nieuwe opties.

Wat is het verschil tussen de oude 'Legacy' en de nieuwe RefWorks?

Het opvallendste verschil is de geheel veranderde look and feel van de nieuwe RefWorks, al is de functionaliteit wel hetzelfde gebleven.
Nieuwe toepassingen zijn bijvoorbeeld dat u PDF's naar RefWorks kunt slepen, verbeterde mogelijkheid voor het delen van folders en ook het markeren en annoteren van PDFs.

Een verandering die gevolgen zal hebben voor mensen met meerdere RefWorks-accounts is dat u in de nieuwe RefWorks maar één account kunt hebben, dat account is verbonden aan uw institutionele e-mailadres..

Ik heb al een account voor de oude 'Legacy' RefWorks. Moet ik nu overstappen op de nieuwe versie?

De nieuwe RefWorks is nu beschikbaar; de oude version blijft de komende jaren ook beschikbaar. Voor u overstapt van de oude naar de nieuwe versie zou u onderstaande factoren in overweging moeten nemen:‚Äč

  • Voor doorsnee gebruik is de nieuwe RefWorks aan te bevelen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de extra mogelijkheden die de nieuwe versie biedt (zoals pdf's toevoegen en annoteren, gebruiken in Google Docs)
  • Voor intensief gebruik, bijvoorbeeld voor een systematic review, waarbij u honderden of zelfs duizenden referenties gebruikt, adviseren wij om nog de oude 'Legacy' RefWorks te blijven gebruiken. Dit omdat de oude RefWorks betrouwbaarder blijkt bij het ontdubbelen van referenties

U kunt accounts hebben voor zowel de oude als de nieuwe RefWorks. De accounts staan dan los van elkaar. Als u wilt kunt u ook eerst experimenteren met de nieuwe RefWorks voor een nieuw project, terwijl u voor uw huidige project vertrouwd op de oude versie.

Kan ik accounts hebben in beide versies?

De oude en de nieuwe RefWorks kunt u samen gebruiken. U kunt dus alvast experimenteren met de nieuwe versie, dat heeft geen invloed op uw account in de oude versie. Maar bedenk wel dat beide versies niet met elkaar synchroniseren. U kunt referenties van de ene naar de andere versie kopiëren met de import/export optie.

Klaar om te migreren ?

Meld u aan bij de nieuwe RefWorks: refworks.proquest.com .
Gebruik voor uw account uw UMCG- of RUG-emailadres!

Laatst gewijzigd:03 april 2018 08:46
printView this page in: English