Skip to ContentSkip to Navigation

Centrale Medische Bibliotheek

UMCG
Centrale Medische BibliotheekVerwerken van literatuur en dataRefworks

Write-n-Cite installeren lukt niet, help!

Foutmelding Windows of MS Office

De nieuwste downloadversie van Write-n-Cite (4.4.1376) werkt niet bij sommige combinaties van Windows en Microsoft Office. Zie onderstaande ‘compatibility chart’ voor de versies van Windows en Office die problemen opleveren.

Compatabiliteitsoverzicht
Compatabiliteitsoverzicht

Gelukkig is er een alternatief beschikbaar. De vorige versie van Write-n-Cite 4 (versie 4.4.1272) zou het wel moeten doen bij de meeste combinaties van Windows en Office (behalve Office 2016). Hieronder is Write-n-Cite versie 4.4.1272 te downloaden:

32 bit: http://download.refworks.com/PQfWInstall32_4.4.1272.exe

64 bit: http://download.refworks.com/PQfWInstall64_4.4.1272.exe

In Word zelf kun je controleren of jij Word 32 of 64 bit hebt. In Word ga je naar File; Help en dan bij het kopje ‘About Microsoft Word’.

Benodigde hulpsoftware

Een andere oorzaak voor het niet werken van Write-n-Cite kan zijn dat benodigde hulpsoftware ontbreekt of niet up-to-date is. Meestal staat deze software al geïnstalleerd op je computer. Hieronder zie je de hulpsoftware die voor Write-n-Cite 4 nodig is. Eventueel kun je via de linkjes de software downloaden of bijwerken.

  1. Zorg ervoor dat het besturingssysteem van je computer en MS Office bijgewerkt zijn via: http://windowsupdate.microsoft.com
  2. Voor het downloaden en installeren van .NET4 kunt u terecht bij: Microsoft .NET Framework 4 .
  3. Voor het downloaden en installeren van Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime kunt u terecht bij: Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime .
  4. Zorg voor een recente versie van Java op je computer via Java download site . (Opmerking: een update van Java zal de toolbar van Ask.com willen installeren, maar dat kunt u weigeren.)

Write-n-Cite werkt niet op mijn Mac!

Vermoedelijk is Java niet geïnstalleerd op jouw computer. Bij de nieuwste operating systems van Apple (OS X 10.9 en OS X 10.10) wordt Java niet standaard geïnstalleerd. Om te controleren of jouw computer de nieuwste Java-versie heeft, ga je via de Safari-browser naar http://java.com/en/download/installed.jsp.

Heeft jouw Mac een OS X 10.9.5 of OS X 10.10 Yosemite operating system, ga dan naar de Apple support website om Java 6 te downloaden: http://support.apple.com/kb/dl1572.

Geen Write-n-Cite tabblad in Word te zien

Als uw Write-n-Cite geïnstalleerd hebt dan verschijnt er in Word een tabbald 'RefWorks'. In sommige gevallen heet dit tabblad 'Proquest'.

Na een rare actie zet Word Write-N-Cite wel eens uit. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je met meerdere RefWorks-accounts in een Word-document inlogt of als er meerdere versies van Write-N-Cite op de PC geïnstalleerd zijn.

Dat kun je zien in Word via File > Options > Add-ins. Als Write-N-Cite daar vermeld staat bij Disabled Application Add-ins dan kun je dat ongedaan maken via Manage: COM add-ins > selecteer in het uitklapmenu Disabled items > Go > selecteer Write-N-Cite > Enable
Tabblad verdwenen
Tabblad verdwenen

Meer informatie of een vraag stellen?

Voor meer informatie over ‘troubleshooting’ bij Write-n-Cite 4, zie http://proquest.libguides.com/refworks/writenciteinstall

Of neem contact op met de CMB via refman@umcg.nl

Laatst gewijzigd:24 mei 2017 17:15
printView this page in: English