Skip to ContentSkip to Navigation

Central Medical Library

UMCG
Central Medical LibraryManage data and literatureRefworks

RefWorks informatiepagina

Wat is RefWorks?

Wilt u ....

  • minder tijd besteden aan het organiseren van uw literatuurverwijzingen en meer tijd aan het schrijven van uw manuscript?
  • nooit meer literatuur kwijt zijn?
  • snel en makkelijk een literatuurlijst maken in vrijwel elke citatiestijl?

Gebruik dan RefWorks om uw bronnen te verzamelen, te citeren en te delen.


Met RefWorks kunt u:

  • Literatuurverwijzingen opslaan (bijvoorbeeld vanuit Google Scholar, PubMed en Web of Science) of vanaf uitgeverssites zoals Elsevier ScienceDirect en SpringerLink. Het automatisch binnenhalen via RSS is ook mogelijk.
  • Literatuurverwijzingen beheren: verrijken met eigen trefwoorden, ordenen in mappen, ontdubbelen en doorzoeken.
  • Literatuurverwijzingen delen met anderen: docenten kunnen een literatuurlijst beschikbaar stellen aan studenten, en groepen onderzoekers of studenten kunnen samenwerken via gedeelde mappen.
  • Literatuur citeren in een Word-document en vervolgens volautomatisch een bibliografie aanmaken in een stijl naar keuze (bijv. APA, Chicago, MLA, of de opmaakstijl van een specifiek tijdschrift). Voor deze functie moet u de bij RefWorks behorende module Write-N-Cite installeren op uw computer.

Twee versies

Op dit moment zijn er twee versies van RefWorks, een oude ('Legacy') en de nieuwe, met een nieuwe lay-out en een extra mogelijkheden. De oude RefWorks zal de komende jaren nog beschikbaar blijven. Als u werkt aan een literature review adviseren we om nog de oude versie van RefWorks te gebruiken, dit omdat de oude versie betrouwbaarder is bij het ontdubbelen van referenties.

Heeft u nog geen RefWorks account? Maak dan meteen een account aan in de nieuwe versie. Gebruik daarvoor het e-mailadres van uw werk of studie (eindigend op @rug.nl, @student.rug.nl of @umcg.nl)

Heeft u al een account bij de oude versie van RefWorks? Dan vindt u hier de informatie over d e oude versie en de beste tijd om over te stappen.

Hulp

Alternatief voor RefWorks
U kunt ook literatuurverwijzingen beheren met Mendeley, een gratis programma.

Laatst gewijzigd:26 april 2019 11:53
printView this page in: English