Leuke links

www.switchouse.com
Switchouse. ‘You’ve got the itch to switch?’ Wil je eindelijk eens van die ouwe CD af? Zoek je al jaren naar dat ene boek? Bij Switchouse kun je je spulletjes aanbieden voor een paar dollar, maar ze ook ruilen voor een artikel dat iemand anders net kwijt wil.

www.dezeweek.nu
Bezitters van de KPN-agenda 2001 komen er elke week eentje tegen, en elke week staat er een op deze site. Vanaf deze pagina wordt doorgelinkt naar een niet-commerciële website van een fanatieke particulier. Prentbriefkaarten over het Gieten van vroeger? Een vriendenkring die zich De Kwartaalclub noemt? Duizenden geboortekaartjes mèt uitleg van de betekenis van de voornaam? Elke week staat er een andere hobbyist op Dezeweek.nu.

www-sci.lib.uci.edu/~martindale/Ref.html
Martindale’s Reference Desk is wat je noemt een meta-site, een Startpagina voor het Engelse taalgebied. Zelf online een landkaart maken… Hoe worden diamanten geslepen… Een cursus kiezen trekken… Bewegende plaatsjes van spermatozoïden… ene Jim Martindale heeft alles bij elkaar gesleept, in een wat ouderwetse vormgeving en moeizame navigatie.

www.meertens.knaw.nl/het.bureau/
Een wandeling door Het Bureau. 'Hebt u een kop koffie voor me, meneer De Vries?' 'Jawel meneer.' Maarten had een bonnetje op de balie gelegd en trok de kop die De Vries hem aanreikte naar zich toe. 
Het Amsterdamse Meertens Instituut doet niet moeilijk over de sleutelroman die J.J. Voskuil over dit Instituut en haar bewoners schreef, maar zette een prachtige fotoreportage op haar site – inclusief toepasselijke citaten uit Het Bureau.

www.xs4all.nl/~werksman/webmees/index.html
De bibliotheek van verdwenen geluiden. Het geluid van een hoefsmid, molenwieken, een zeis, hier kun je het nog eens horen. www.onzetaal.nl/index.html Wie in taal/spellingkwesties geïnteresseerd is, vindt ook een goed startpunt (met ook veel koppelingen naar woordenboeken etc.etc.) bij www.vandale.nl www.allesoversms.nl Voor wie nog niet kan sms-en of alles erover wil weten.

http://zoek.pagina.nl
Op zoek? Neem eerst eens een kijkje op deze pagina. Een overzicht van een heleboel zoekmachines maar ook pagina’s die overzichten geven over diverse onderwerpen.

Begin pagina


index Pictogram 1