Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum CIBIFOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum CIBIF

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre of Expertise CIBIFVoor studenten

Finance stages bij ABN Amro

30 mei 2018

Abn Amro biedt een stageplek op het gebied van trading. Je bent redelijk vrij in de keuze van het onderwerp (zie onderstaande suggesties). Afhankelijk van je keuze voor het onderwerp heb je een profiel in Finance, Economics, of Econometrics. De opdracht kan zowel als onderdeel van een scriptie gedaan worden als zelfstandig. In beide gevallen wordt je begeleid door zowel staf van de faculteit als van ABN AMRO. Locatie: Amsterdam.

Neem voor meer informatie contact op met Auke Plantinga of Peter Smid.

Hedging Market Risk Capital with out of the money options:

Hedgen van Market Risico gebeurt op dit moment vaak op economische basis. Dit betekent dat we de beste hedge strategie kiezen in normale markt omstandigheden. Echter onder Basel is een deel van het kapitaal wat we moeten aanhouden voor Market risk is ook gebaseerd op stress situaties/periodes in de vorm Stress Value at Risk (sVAR). Deze kapitaal kosten kunnen gemitigeerd worden door out-of the money opties te kopen wat we op dit moment overwegen. In de stage opdracht zou je een (historische) kwantitatieve (kosten-baten) analyse moeten maken van het hedgen van sVar met opties.

Bond Liquiditeit analyse als onderdeel vd prijsvorming voor Europese Goverment Bonds

De modellen voor de pricing van Europese goverment bonds zijn met name gebaseerd obv relative value. Echter met de QE programma vd ECB speelt de liquiditeit (beschikbaarheid) van de individuele bonds een steeds sterkere rol in de pricing. We zouden dit component beter willen kwantificeren in onze modellen aan de hand van een multi factor model dan wel een PCA analyse. Hierbij zijn factoren als issue size, geplande taps in een issue, repo facility belangrijke drivers. Tijdens de stage zou je een kwantitatieve analyse moeten maken om deze modellen te verbeteren. Daarnaast is het bij een afbouw van het QE programma ook interessant om te weten bij welke bonds  deze liquiditeits premie het eerst gaat verdwijnen.


Crypto currencies

In deze opdracht draag je bij aan het formuleren van een visie voor ABN AMRO Global Markets op Crypto Currencies. Je doet een onderzoek waaruit blijkt welke munten kunnen bijdragen vanuit een Sales en Trading perspectief. Welke munten zouden interessant zijn voor klanten (of derivaten op) en wat is daar voor nodig qua infrastructuur, toezichtrechtelijk, staffing (de volledige value chain). Zijn er blocking issues, wat zou er voor nodig zijn om deze issues weg te nemen etc etc.

Digitalisering in de organisatie

Wat zijn de mogelijkheden voor ABN AMRO GM om optimaal gebruik te maken van digitalisatie, innovatie, blockchain technologie etc etc om de eigen organisatie optimaal te laten profiteren. Ik ben op zoek naar een onderzoek naar onze FX Value chain current state en to be state gebruik makend van alle nieuwe technologie. Breng in kaart waar nu de zwakke plekke zitten in de value chain en produceer 3 alternatieven.

Laatst gewijzigd:30 mei 2018 16:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...