Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum CIBIFOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum CIBIF

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre of Expertise CIBIFVoor studenten

Stage bij PGGM

28 mei 2018

PGGM (Zeist) is op zoek naar een stagiair op het gebied van portefeuille management en ESG. Het onderwerp is nog niet in detail uitgewerkt, en er is dus ruimte voor jouw eigen inbreng. Eén van de denkrichtingen is om te onderzoeken in welke mate de voorkeur voor ESG aandelen invloed heeft op de prijstvormingen en de rendementen. Als beleggers meer en meer aandacht schenken aan ESG, betekent dat misschien dat markten minder efficient worden en wellicht beter voorspelbaar.

Er wordt een sterk beroep gedaan op je kennis van portefeuille theoryie en statistiek waardoor deze stage bij uitstek geschikt is voor een econometrist, maar een Finance student met een sterke kwantitatieve affiniteit kan ook reageren. Je wordt begeleid door zowel PGGM als de faculteit.

Indien je belangstelling heb je je wenden tot Lammertjan Dam of Auke Plantinga

Laatst gewijzigd:30 mei 2018 16:06

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...