Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum CIBIFOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum CIBIF

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre of Expertise CIBIFPraktijk

Excel Tools

Deze pagina geeft een overzicht van handige filmpjes waarin tools en technieken worden uitgelegd die te gebruiken zijn in Excel. In veel gevallen kunt u ook de bijbehorende Excel spreadsheet downloaden. Ook is het mogelijk dat u ons wilt vragen om een Excel model te ontwikkelen. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden: cibif@rug.nl

Monte Carlo Simulation in Excel

Using the Data Table function of Excel allows you to do Monte Carlo simulations in a very efficient way. In this youtube video, we show you how to test dynamic asset allocation strategies using using a Monte Carlo simulation experiment in Excel. You can find the Data Table function under "Data", in the main menu. Then select "What-If Analysis", and finally "Data Table".

You can also download the Excel file used in this video.

Optimale portefeuilles met de solver van Excel

This video explains how to solve optimal mean variance effcient portfolios with Excel.

Schatten van het Nelson & Siegel Model met Excel

Het Nelson and Siegel (1987) model is een erg praktisch model om de termijnstructuur van de rente te beschrijven met slechts 3 parameters op basis van een non-linear model. In de youtube video leggen uit hoe je met behulp van Excel en de solver deze drie parameters kunt schatten op basis van een verzameling geobserveerde rentestanden.

Je kunt ook het bijbehorende Excel spreadsheet downloaden.

printView this page in: English