Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum CIBIFOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum CIBIF

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre of Expertise CIBIFCIBIF

Activiteiten

Wij hebben de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd. De volgende lijst met recente projecten geeft een beeld van onze expertise:

  1. CIBIF leidt de MFS 2 evaluaties voor Ethiopië en India. Deze evaluatie heeft betrekking op een diverse reeks van ontwikkelingsprojecten - inclusief educatie, microfinanciering, coöperaties, gender en fondsenwerving - van ngo's, gedeeltelijk gefinancierd door de Nederlandse overheid.
  2. CIBIF voert op grote schaal een impactevaluatie uit van een business training, die aangeboden wordt door vrouwelijke microfinanciering cliënten in Vietnam.
  3. CIBIF is betrokken bij verscheidene onderzoeksprojecten van de African Economic Research Consortium (AERC). Er is recent een extensieve studie gedaan naar de bepalende factoren van de kapitaalvlucht van Afrikaanse economieën.
  4. Betrokkenen van CIBIF nemen deel aan onderzoeksprojecten die gefinancierd worden door het DFID op het gebied van Finance and Development.
  5. CIBIF organiseert internationale conferenties, zoals de "Second European Research Conference On Microfinance".
  6. CIBIF ontwikkelt trainingsprogramma's voor bankiers, beleidsmakers en universiteitsstudenten. Een voorbeeld hiervan is de training op het gebied van de regulatie van microfinanciering, die wij hebben voor de Centrale Bank in Rwanda hebben gegeven.

Laatst gewijzigd:09 november 2018 15:04
printView this page in: English