Campus Fryslân

Wanneer:di 01-10-2019 19:30 - 22:00
Waar:Oranje Bierhuis, Auckamastraatje 2, Leeuwarden
Dier- en muziektherapie

Therapieën, ze zijn er in vele soorten, maten en vormen. Maar hoe werken die therapieën eigenlijk? En wat bepaalt het succes van therapie? U ontdekt het tijdens het komende Wetenschapscafé op 1 oktober: Bello versus Bach - de wetenschap achter dier- en muziektherapie.

Dr. Steffie van der Steen

Diertherapie

Diertherapie wordt steeds populairder en is regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Steeds vaker worden deze interventies ook ingezet voor kinderen met downsyndroom of autisme. Maar werkt het ook? En zo ja, hoe werkt het dan? Dr. Steffie van der Steen, Assistent Professor bij de Faculty of Behavioral and Social Sciences van de Rijksuniversiteit Groningen, bespreekt wat we tot nu toe weten over het effect van therapie met dieren. Hierbij gaat ze in op haar nieuwe onderzoek waarin ze hondentherapie vergelijkt met therapie met robothonden.

Ignar Rip

Muziektherapie

Dagelijks maken we gebruik van de kracht van muziek, bijvoorbeeld bij het sporten, uitgaan en studeren. Maar muziek is niet alleen een streling voor het oor; het heeft ook impact op ons brein. Het is daarom de vraag hoe we muziek kunnen inzetten bij ziektes en hoe het zijn werk doet als zorghulp, welzijnbrenger en hulpmotor van het brein. Ignar Rip, spreker, trainer en bedenker van de ‘MuziekGeluk methodiek’, deelt zijn visie op muziek als therapie.

• Datum: dinsdag 1 oktober
  • Tijd: 19.30 uur inloop, start 20.00 uur