Campus Fryslân

Museum Universiteit: 'Naar de Beurs'

Wanneer:zo 24-11-2019 11:30 - 12:30
Waar:Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden

De Beurs in Leeuwarden huisvest na een grondige verbouwing de elfde faculteit van Rijksuniversiteit Groningen: Campus Fryslân. Na 176 jaar afwezigheid heeft Friesland zijn universiteit weer terug! Het markante, monumentale gebouw van stadsbouwmeester en architect Thomas Romein staat sinds de bouw in 1880 symbool voor transitie. Van veiling- en beursgebouw naar evenementencentrum, van openbare bibliotheek naar moderne faculteit. Het boek ‘Naar de Beurs’ vertelt in woord en beeld het verhaal van deze afwisselende en rijke geschiedenis. Niek Donker, schrijver van het boek, vertelt tijdens de Museum Universiteit op 24 november de geschiedenis van de Beurs.

Niek Donker

Niek Donker is journalist en schrijver. Hij is gefascineerd door de rol die mensen spelen in hun omgeving. Zij zijn het die vorm, inhoud en uitstraling van gebouwen bepalen; het gebouw wordt wat zij ervan maken. De Beurs is daar een markant voorbeeld van, omdat het ook met zijn laatste transitie de toekomst van Leeuwarden bepaalt. In opdracht van Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân schreef Niek Donker het boek ‘Naar de Beurs’.

• Datum: 24 november
  • Tijd: 11.30 – 12.30