Skip to ContentSkip to Navigation
Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân

Prof. dr. Patrick Devine-Wright over maatschappelijke reacties op veranderingen in energiesystemen

Wanneer:ma 26-03-2018 17:00 - 18:30
Waar:Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden
Lezing Patrick Devine-Wright

Op maandag 26 maart organiseert RUG/Campus Fryslân in samenwerking met AESOP (Association of European Schools of Planning) de keynote-lezing van Prof. dr. Patrick Devine-Wright over Het inzicht in maatschappelijke reacties op veranderingen in energiesystemen: de rol van de plaats. Verwijzend naar een aantal empirische studies van energieprojecten, wind- en getijdenenergieprojecten en rasternetwerken, biedt deze lezing een kritische evaluatie van manieren waarop het concept van "plaats" enkele van de uitdagingen in ruimtelijke transformaties kan verklaren, met belangrijke implicaties voor zowel beleid en praktijk.

De lezing wordt georganiseerd in Tresoar, Leeuwarden en begint om 17.00 uur. De lezing is vrij toegankelijk voor publiek, maar aanmelden wordt aangeraden omdat er slechts een beperkt aantal plekken is. De voertaal is Engels.

De lezing is onderdeel van de 12e editie van het AESOP Young Academics Conference 2018 dat dit jaar wordt georganiseerd in Groningen.

Prof. dr. Patrick Devine-Wright

Patrick Devine-Wright is een toonaangevende onderzoeker die zich bezig houdt met sociale geografie en omgevingspsychologie. Sinds 2009 is Devine-Wright hoogleraar aan de Universiteit van Exeter. Hij specialiseert zich in het onderzoeken van beleidsrelevante milieuproblemen waarbij hij een interdisciplinaire en samenwerkende aanpakt hanteert die duidelijkeimpact-doelen heeft. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar place attachment en heeft zich tevens verdiept in de protesten tegen het plaatsen van windturbines.

AESOP

Het AESOP Young Academics Conference is een vierdaags internationaal congres voor (en door) jonge ruimtelijke wetenschappers. Dit jaar is het thema van het congres:Navigating change planning for societal and spatial transformations.

Details

Datum: maandag 26 maart 2018
Tijd: 17.00 – 18.30 uur
Locatie: Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden
Voertaal: Engels