Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân

BODIES - over smaak, gedrag en werking

Wanneer:di 12-12-2017 20:00 - 22:30
Waar:Snekertrekweg 1, Leeuwarden

In samenwerking met Media Art Friesland zet RUG/Campus Fryslân het thema BODIES in de schijnwerpers. Interessante experts uit kunst en wetenschap gaan in gesprek, onder leiding van Asing Walthaus, redacteur Leeuwarder Courant.

Op deze avond komen wetenschappers en MAF (Media Art Friesland) kunstenaars bij elkaar om vanuit hun vakgebieden te vertellen over het menselijke lichaam in zijn omgeving en over zintuigelijke ervaringen. Dr. Matt Coler en dr. Tim van Zutphen van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân nemen je mee in een experiment waarbij je verschillende smaken kunt proeven. Wellicht kom je tot nieuwe inzichten over hoe je smaken ervaart en waarom je sommige dingen gewoonweg niet lust.

Agnes Winter, onlangs cum laude afgestudeerd van de Research Master Art History van de RUG vertelt over haar onderzoek over dans en live performance in de tentoonstellingsruimte. Wat zegt de opkomst van live performance over de wereld waarin we leven? Of: Hoe verhoudt live performance in de kunst zich tot de manier waarop we ons in het dagelijks leven gedragen?

Samen met twee Young Masters genomineerden van wie het werk op de avond te zien zal zijn, gaan zij in gesprek over de wonderlijke eigenschappen van ons lichaam en de rol die kunst en wetenschap spelen bij de verkenning daarvan.

Datum: dinsdag 12 december
Tijd: 20.00 - 22.30 uur
Locatie: Snekertrekweg 1, Leeuwarden
De voertaal is engels en entree is €4,-
(De tickets zijn op de locatie– TEGEN CONTANTE BETALING – verkrijgbaar. Pinnen is helaas niet mogelijk.)

Bezoek voor meer informatie de website van Media Art Friesland.