Skip to ContentSkip to Navigation

Career Services

Career Services

Werken voor Nederland

11 september 2017

Werken voor de Rijksoverheid is werken voor Nederland!

De Rijksoverheid heeft in samenwerking met Career Services, Integrand en Unipartners dit seminar opgezet. Het werkenvoornederland evenement wordt verdeeld over drie dagen, waarbij de studenten op hun expertise worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met businesscases en kennis te maken met de medewerkers van de ministeries.

De Rijksoverheid zoekt de beste IT’ers, technici, financials, juristen en andere starters. Zo kun je je als pas afgestudeerde aanmelden voor de vele traineeships. Dan combineer je interessant werk met een opleiding op hoog niveau en werk je op verschillende plekken binnen de Rijksoverheid. Verder kun je bij de Rijksoverheid met alle mogelijke opleidingen terecht voor een stage of afstudeeropdracht.
Je kunt je inschrijven door op één van de dagen te klikken.


Dinsdag 10 oktober
IT binnen de overheid De AIVD,

het Ministerie van Defensie en DUO
Voor Bèta en IT studenten (ook van de Hanzehogeschool en Universiteit van Twente)


Wil jij weten wat er op gebied van IT gebeurt binnen de Rijksoverheid? Werk aan business cases op gebied van #terrorismebestrijding #cybersecurity #databeveiliging #blockchain
Kom je van de Hanzehogeschool Groningen of Universiteit van Twente stuur dan een mail om je aan te melden voor dit event.


Woensdag 11 oktober
Economie en Financiën binnen de overheid
Ministeries van Economische Zaken, Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Voor FEB studenten van de RUG


De financieel-economische functie binnen de Rijksoverheid neemt een prominente plek in de beleids- en bedrijfsvoering. De Ministeries van Economische Zaken, Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzorgen aan elkaar gerelateerde workshops gebaseerd op concrete cases om een inzicht te verschaffen in de complexe besluitvorming binnen de Rijksoverheid.

Donderdag 12 oktober
Rijkstraineeship
Ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en WerkenbijdeEU.
Voor alle RUG studenten


Werken voor Nederland betekent met voor mensen met alle studieachtergronden werken binnen de boeiende en complexe wereld van de Rijksoverheid. In binnen- en buitenland kan je betrokken worden bij vraagstukken waarbij je direct het gevoel hebt aan de knoppen van Nederland te draaien.

De kosten voor dit evenement bedragen 10 euro (lunch en borrel inbegrepen).

Registreer je nu, beperkt aantal plekken!

Het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koningsrijksrelaties, WerkenbijdeEU en het Rijkstrainee Programma laten in workshops en presentaties zien wat het betekent om dagelijks betrokken te zijn met de ontwikkelingen in Nederland en daarbuiten.

Programma:

•         10.00 – 10.15 uur – Inloop

•         10.15 – 10.45 uur – Opening

•         10.45 – 13.00 uur – Business case

•         13.00 – 13.45 uur – Lunch

•         13.45 – 14:45 uur – Business case presentatie

•         14.45 – 15:30 uur – Collegetour praatje

•         15.30 – 16:30 uur – Borrel


Laatst gewijzigd:24 juli 2018 15:31

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.