Skip to ContentSkip to Navigation
Career ServicesOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Career Services

Career ServicesStudieloopbaan

Stage in het buitenland

Een stage lopen is goed voor je cv en ontwikkeling, maar heb je er al eens aan gedacht een stage te lopen in het buitenland? Sinds de internationalisering van het hoger onderwijs is het voor studenten steeds makkelijker om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Niet alleen een waardevolle ervaring die sterk staat op je cv, maar ook een die goed is voor je persoonlijke ontwikkeling.

Financiering

Aan studeren of stage lopen in het buitenland zijn kosten verbonden. Op My University vind je mogelijkheden voor het krijgen van beurzen, prijzen en studiefinanciering. Begin op tijd met het uitzoeken: veel deadlines voor het aanvragen van een beurs liggen ver voor je daadwerkelijke verblijf in het buitenland. Daarnaast is het verstandig voor meerdere beurzen tegelijk aanvragen te doen. Je maakt het meeste kans wanneer je aanvraag bij de genoemde doelgroep van de beurs aansluit.

Meer informatie?

Binnen de RUG en binnen Groningen zijn er veel organisaties actief die je kunnen helpen met je plannen om stage te lopen of te werken in het buitenland.

  • RUG: voor meer informatie over wat je moet doen voor je in het buitenland stage kan lopen, kijk op de pagina voor stages in het buitenland op MyUniversity. Stage vacatures of afstudeeropdrachten voor studenten worden onder andere via de stagecoördinatoren van de faculteiten bekend gemaakt. Daarnaast zijn er ook veel stages te vinden op Career ConNEXST, te vinden op de carrière tabblad van Nestor
  • AIESEC: je kan ook contact zoeken met AIESEC, een internationale studentenorganisatie die gevestigd is in meer dan 124 landen. Deze organisatie biedt een groot aanbod in professionele en vrijwillige stages. Kijk op de website voor meer informatie
AIESEC
Laatst gewijzigd:22 mei 2017 14:30
printView this page in: English