Skip to ContentSkip to Navigation

Career Services

Beroepencarrousel ‘Arts in de Maatschappij, meer dan alleen arts’

RUG logo
header beroepencarrousel
header beroepencarrousel

Studeer jij geneeskunde en wil jij graag weten welke mogelijkheden het artsdiploma biedt? De artsentitel en het functioneren als arts geeft je bouwstenen om naast het arts zijn ook op andere terreinen actief te zijn. Je kunt je stem laten horen in het publieke domein, de politiek, de sport, bij meningsvorming, beleidsvragen en door middel van het doen van onderzoek.

Wil je hierover meer horen, meld je dan aan bij de online sessie ‘Arts in de Maatschappij, meer dan alleen arts’ op dinsdag 30 maart van 19.30 uur – 21.30 uur.

De avond wordt georganiseerd door Career Services Rijksuniversiteit Groningen. De sessie is gratis en alleen toegankelijk voor alle geneeskundestudenten in Nederland. Ga voor volledige programma en aanmeldlink naar Evenbrite.

Programma 19.30 uur tot 21.30 uur

19.30 uur – 20.00 uur: Inleiding dr. Gunilla Kleiverda .

Gunilla Kleiverda is sinds 1985 gynaecoloog en werkzaam in het Flevoziekenhuis in Almere. Zij is daarnaast president van het bestuur van Women on Waves, de stichting die zich

bezighoudt met de mensenrechten van vrouwen, door het voorkomen van ongewenste zwangerschappen en onveilige abortus wereldwijd. De stichting is opgericht in 1999 door Rebecca Gomperts. Gunilla Kleiverda is vele malen onderscheiden, o.a. met de Aletta Jacobsprijs en de Harriët Freezerring

20.00 uur – 21.30 uur : je bezoekt drie break-out rooms. We hebben zeer interessante sprekers die naast hun arts zijn nog belangrijke neventaken hebben.

De sprekers:

* dr. Sander de Hosson. Sander is longarts in het Wilhelminaziekenhuis in Assen en is in 2019 verkozen tot ‘RUG Alumnus van het jaar’ vanwege zijn inspanning voor de palliatieve zorg. Sander schrijft columns over dit onderwerp en heeft het boek ‘Slotcouplet’ uitgebracht. Verder is Sander erg actief op social media en een veelgevraagd spreker tijdens symposia. Zijn doel? Meer aandacht voor palliatieve zorg in de basisopleiding Geneeskunde.

* dr. Lawrencia Bawuah Dsane. Lawrencia is AIOS oncologisch gynaecoloog en zowel werkzaam in het UMC Utrecht als in het UMCG in Groningen. Vrouwen met borstkanker in Ghana staat aan de basis van de missie van Lawrencia. Met veel energie werkt zij o.a. aan de preventie en behandeling van cervixcarcinoom in Ghana.

* dr. Stijn de Bruijn. Stijn is sportarts bij het Martini Sportmedisch Centrum in Groningen,sinds 2007 is hij tevens het hoofd van de medische staf van FC Groningen.

* drs. Gerbrich Galema; Gerbrich is momenteel werkzaam als promovendus medisch onderwijs, haar promotie-onderzoek gaat over de transitie van student naar arts vanuit een organisatie socialisatie perspectief. Tevens is zij in opleiding tot anesthesioloog. Naast haar werkzaamheden als arts en onderzoeker, is zij bestuurlijk actief; eerder als voorzitter van de assistentenvereniging van het UMCG, momenteel als bestuurslid van het promovendi-netwerk van de Nederlandse Vereniging van Medisch Onderwijs (NVMO) en als commissielid van de Commissie Kwaliteitsdocument van de Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie (NVA).

* drs. Anko Boelens. Anko is sportarts bij OCON sportmedische Kliniek in Hengelo. Daarnaast is hij werkzaam als teamarts bij wielerploeg ‘Team DSM’.

* dr. Tineke Slagter-Roukema. Tineke is verloskundig actief huisarts. Daarnaast heeft zij verschillende (bestuurs)functies bekleed, zo was zij van 2003-2015 lid van de Eerste Kamer. Ook is zij zowel voorzitter van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis in Groningen als voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging geweest.

Praktische informatie:

 Tijdstip: 19.30 - 21.30 uur (virtueel classroom)
 Voor wie: alle geneeskundestudenten van Nederland
 Voertaal: Nederlands
 Deelname: gratis
 Aanmelden: meld je aan via de aanmeldlink in Evenbrite
 Link naar online sessie: aantal dagen voor aanvang via mail verstuurd

Tickets via Eventbrite
Tickets via Eventbrite
Laatst gewijzigd:05 maart 2021 10:06