AlumniSupport research and education

Nieuws Ubbo Emmius Fonds

Start Eindejaarscampagne Eric Bleumink Fonds
Gepubliceerd op:23 november 2018

December campagne voor het Eric Bleumink Fonds (EBF) middels een belactie, acceptgiro in de Broerstraat 5, kerstpaketten actie en crowdfunding.

Bijeenkomst Aduarderkring
Wanneer:ma 09-07-2018 18:00 - 21:30
Waar:De Allersmaborg, Allersmaweg 64 te Ezinge
Wierenga-Rengerink dissertatieprijs voor Alain Dekker
Gepubliceerd op:06 juli 2018

De Wierenga-Rengerinkprijs voor de RUG-promovendus met de beste dissertatie in 2017, is toegekend aan dr. Alain Dekker voor zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer: Behavioural biomarkers of a forced marriage’.

Rechtenstudente Mareike Hoffmann wint GUF-100 prijs
Gepubliceerd op:06 juli 2018

Een jury bestaande uit het GUF-bestuur en het student-lid van het presidium heeft de winnaars van de GUF-100 prijzen bekendgemaakt. De winnaar van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is Mareike Hoffmann.

Belcampagne Junior Scientific Masterclass van start
Gepubliceerd op:09 april 2018

De studenten van de alumnidesk van de Rijksuniversiteit Groningen bellen met oud-studenten over de Junior Scientific Masterclass.

'Waarmee kunnen we de Dode Zeerollen vergelijken?'
Gepubliceerd op:19 januari 2018

Inaugurale rede door nieuwe Dirk Smilde Fellow George Brooke

December campagne Eric Bleumink Fonds
Gepubliceerd op:16 januari 2018

De maand december stond bij het Ubbo Emmius Fonds in het teken van het Eric Bleumink Fonds (EBF). In de december editie van het alumnimagazine Broerstraat 5 is een acceptgiro ingesloten waarmee het EBF gesteund kon worden. Via deze weg is er momenteel al meer dan € 27.000,- gedoneerd. Via crowdfunding en door middel van de belcampagne naar de oud-studenten van de universiteit is er ruim € 22.000,- opgehaald. Daarnaast kunnen de medewerkers van de RUG en het UMCG het EBF steunen door hun kerstpakket te schenken. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel geld hiermee is opgehaald. Tot slot, er zijn 578 donateurs die het EBF structureel steunen met een doorlopende machtiging.

Het EBF is het oudste Fonds op Naam van het Ubbo Emmius Fonds. Al zeventien jaar worden er fondsen geworven voor EBF beurzen. Met succes: sinds de start in 2000 hebben vijfenzestig jonge, ambitieuze en zeer begaafde studenten uit de allerarmste landen een EBF Talent Grant ontvangen. Elk jaar kunnen er gemiddeld vier studenten een master opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen volgen.

Start December Campagne Eric Bleumink Fonds
Gepubliceerd op:24 november 2017

De december campagne voor het Eric Bleumink Fonds (EBF) is inmiddels een traditie. Sinds de start in 2000 hebben 65 jonge, ambitieuze en zeer begaafde studenten uit ontwikkelingslanden een EBF beurs mogen ontvangen om aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Maandag 27 november begint de jaarlijkse campagne met een belactie naar de oud-studenten van de universiteit. Er wordt gebeld tot 15 december. Daarnaast zal op 22 december het alumnimagazine de Broerstraat 5 weer op uw deurmat vallen met een ingesloten acceptgiro waarmee u ons fonds kunt steunen. De medewerkers van de RUG en het UMCG kunnen ook bijdragen door hun kerstpakket te schenken aan het EBF. Tot slot, wordt er door middel van crowdfunding, www.rugsteunt.nl, steun gevraagd voor talentvolle studenten uit ontwikkelingslanden. In 2016 was het totale resultaat voor het EBF € 117.094,56. We hopen dit bedrag te overtreffen! Voor meer informatie over het EBF en de studenten>>

Winnaars UEF-JSM Talent Grants en Van der Meer-Boerema Stichting Grants
Gepubliceerd op:22 november 2017

Op dinsdag 21 november werden de Ubbo Emmius Fonds (UEF) JSM Talent Grants en de Grants van de Van der Meer-Boerema Stichting uitgereikt. In het MD/PhD-traject van het Junior Scientific Masterclass (JSM)-programma combineren studenten Geneeskunde en Tandheelkunde hun reguliere opleiding met wetenschappelijk onderzoek zodat ze al tijdens hun studie een versneld promotietraject kunnen doorlopen.

Drie UEF-JSM Talent Grants van € 7.000, mogelijk gemaakt dankzij een belcampagne onder alumni in het voorjaar van 2017, gingen naar Niels Grote Beverborg, Valerie Collij en Sebastiaan Lambooij. Vijf andere Talent Grants, variërend van € 7.000 tot € 10.000 en bekostigd door de Van der Meer-Boerema Stichting, werden uitgereikt aan Rico Bense, Hagma Workel, Thijs Stutvoet, Marloes Nies en Bart van Dijken. Op www.rug.nl/alumni/jsm leest u meer over de JSM.

Onderzoek naar place attachment bij Syrische vluchtelingen in Noord-Nederland wint Herta Macht scriptieprijs
Gepubliceerd op:11 oktober 2017

Stem op onze advertentie voor de NRC Charity Awards
Gepubliceerd op:21 juli 2017

Vanaf maandag 24 juli gaat de NRC Charity Awards van start. Iedere dag publiceren NRC, nrc next en de NRC website een 2-paginagrote advertentie van een goed doel. Het Ubbo Emmius Fonds is dit jaar een van de 18 geselecteerde goede doelen die mee mogen doen.

printView this page in: English