Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniSteun de RUGHet Ubbo Emmius FondsProjectenEnergie en duurzame samenleving

Word supporter van de Noordse Stern

stern

In 2013 hield Maarten Loonen, samen met het Ubbo Emmius Fonds, een crowdfundingscampagne voor zijn onderzoek naar de Noordse stern. De Noordse stern is een sensationele vogel. Ieder jaar vliegt hij 70.000 km, van de Noordpool naar de Zuidpool en weer terug. Maarten Loonen, wetenschapper aan het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen, brengt de reisschema’s van de Noordse stern in kaart en hoopt daarmee inzicht te krijgen in het effect van klimaatverandering op deze trekvogels. Inmiddels is er bijna € 40.000 opgehaald en vliegen er al 107 Noordse sternen met een geolocator. Niet alleen op Spitsbergen, maar ook in de Eemshaven en bij de Witte Zee in Rusland wordt nu onderzoek gedaan naar deze kampioen onder de trekvogels.

Lees hier meer over de stand van het onderzoek en de nieuwe plannen van Maarten Loonen en zijn team. Doneren kan ook nog steeds.

De RUG is de eerste universiteit in Nederland die een eigen crowdfundingsplatform inzet voor haar fondsenwerving. Op www.rugsteunt.nl lees je meer over deze en andere campagnes van het Ubbo Emmius Fonds.

Laatst gewijzigd:05 juni 2015 11:16
printView this page in: English