Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniSteun de RUGHet Ubbo Emmius FondsProjectenOverig

The Centre for Canadian Studies: in contact met Canada

Het Canadees Studiecentrum van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat al sinds 1988 en is op allerlei terreinen actief: vanuit dit centrum wordt het Minorprogramma Canadese Studies verzorgd, wordt onderzoek gedaan naar Canada en Canadees-Nederlandse betrekkingen en worden uitwisselingen georganiseerd zowel van Nederlandse studenten en docenten naar Canada als andersom.

De Canadese ambassade in Nederland draagt dit centrum een warm hart toe en heeft daarom in de jaren ‘90 de Leerstoel Canadese Studies helpen oprichten, gesponsord door de Canada Trust Bank N.V. (tegenwoordig TD Bank N.V.). De leerstoel werd destijds bezet door prof. dr. Jaap Lintvelt, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tegenwoordig worden de leerstoel en het directeurschap bezet door dr. Jeanette den Toonder, die extra ondersteuning zoekt om de betrokken onderzoekers, studenten en docenten met elkaar in contact te brengen via diverse activiteiten, zoals summer schools.

In 2009 sponsorde de TD Bank N.V. het Ubbo Emmius Fonds, waardoor het Canadees Studiecentrum een studentenplatform heeft kunnen oprichten, dat evenementen organiseert voor alle betrokkenen en een centraal communicatiepunt vormt. TD Bank N.V. (Amsterdam) is een volle dochtermaatschappij van de in Canada gebaseerde TD Bank Groep.

Laatst gewijzigd:04 augustus 2014 09:00
printView this page in: English