Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniSteun de RUGHet Ubbo Emmius FondsProjectenGezond ouder worden

Kromfonds, beurzenprogramma

Het Kromfonds is een initiatief van Noaber Philanthropy en de (inmiddels oud-)decaan van de medische faculteit van de RUG. Het betreft een beurzenprogramma dat talentvolle wetenschappers en stafmedewerkers van zowel UMCG/RUG als Mayo Clinic (Rochester, VS) de mogelijkheid biedt elkaar te bezoeken, zodat van elkaar kan worden geleerd. Noaber Philanthropy stelt gedurende vijf jaar jaarlijks € 30.000 euro beschikbaar aan het Ubbo Emmius Fonds ten gunste van het Kromfonds.

Het Kromfonds is vernoemd naar Ruud Krom, de chirurg die de eerste levertransplantatie in Groningen uitvoerde (1979). In september 2015 werd het fonds officieel opgericht, hoewel de samenwerking tussen UMCG/RUG en Mayo veel verder terug gaat.

Ervaringen beursaal Laura M. - postdoctoral fellow Mayo Clinic

"Het is geweldig om in een inspirerende omgeving als de Mayo Clinic te mogen en kunnen werken. Beleidsvoering in de Mayo Clinic berust op het principe van patient comes first en dit is goed te voelen in het gehele instituut, zowel in de kliniek als in het onderzoekslaboratorium. Al met al denk ik dat Groningen trots mag zijn op het samenwerkingsverband met de Mayo Clinic. Ik ben in ieder geval trots dat ik deel mag zijn van de Alliance for Healthy Ageing!".

Ewald
Ewald

Ervaringen beursaal Ewald D. - research intern, center on ageing, Mayo Clinic

"Deze uitwisseling die door de Noaber Foundation is mogelijk gemaakt, heeft mij de unieke kans gegeven om samen te werken met topwetenschappers in de Mayo Clinic. Tijdens mijn periode bij Mayo Clinic was goed te merken dat dit ziekenhuis een internationale plek is met veel aanzien. Dagelijks worden er lezingen georganizeerd waardoor je de gelegenheid krijgt om nieuwe mensen te ontmoeten en topwetenschappers/artsen te zien presenteren. Samenwerken biedt mogelijkheden om nieuwe dingen te leren waardoor je je blijft ontwikkelen. Hierdoor heb ik veel verschillende technieken op het lab geleerd waardoor deze periode ontzettend leerzaam was."

Over Mayo Clinic

Mayo Clinic is een medisch onderzoekscentrum en is wereldwijd bekend vanwege de uitmuntende zorg die er geleverd wordt, maar ook het onderzoek dat wordt gedaan in deze kliniek wordt vaak geprezen vanwege de hoge kwaliteit. In Mayo Clinic werken meer dan 3800 doktoren en onderzoekers, naast 50.900 stafmedewerkers. Mayo Clinic levert (voornamelijk) zeer complexe zorg, vergelijkbaar met de rol die het UMCG in Noord-Nederland heeft.

Laatst gewijzigd:14 december 2018 11:12
printView this page in: English