Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniSteun de RUGEric Bleumink Fonds

Eric Bleumink Fonds Afgestudeerden

Afgestudeerden

Veel oud-bursalen van het Eric Bleumink Fonds zijn inmiddels zelf docent of onderzoeker en brengen de kennis en ervaringen die ze in Groningen hebben opgedaan over aan een nieuwe generatie talentvolle studenten. Anderen werken bij een internationale organisatie of in het bedrijfsleven en leveren op die manier een waardevolle bijdrage aan de samenleving.

Nato

Nato Rubanovi (Georgië, 1991)

Nato studeerde International Human Rights Law. Nato heeft haar bachelor rechten met een beurs afgerond aan de Universiteit van Georgië. Ze was daar één van de top rechten studenten en ze studeerde af met een honoursdiploma. Nato wil zich na haar studie inzetten om de bescherming van de mensenrechten in Georgië te verbeteren.

Tania

Tania Benita (Indonesië, 1994)

Tania deed de eenjarige master Environmental and Infrastructure Planning. Ze heeft de bachelor Urban and Regional Planning aan de Institut Teknologi Bandung (ITB) met cum laude afgerond en werkt in haar thuisland als onderzoeker in de Regional and Rural Planning Research Group aan de ITB. Met haar studie in Groningen hoopt Tania te kunnen bijdragen aan veranderingen in de stedenbouwen met name in het energiesysteem. Doordat Indonesië uit ongeveer 13.000 eilanden bestaat, zijn er volgens Tania nog steeds grote uitdagingen om de elektrificatiegraad te verbeteren, met name in landelijke gebieden en op de afgelegen eilanden.

Yeshiwas

Yeshiwas Belay (Ethiopië, 1984)

Yeshiwas heeft een beurs gekregen voor zijn éénjarige International Security master. Yeshiwas is docent aan de Mekelle universiteit. Na zijn master hoopt hij beter les te kunnen geven en wil hij zijn verworven kennis doorgeven aan de studenten. Zijn ultieme droom is om een bijdrage te leveren aan de internationale veiligheid en conflictoplossing.

Fthi

Fthi Arefayne Abadi (Ethiopië, 1993)

Fthi heeft een beurs voor 24 maanden ontvangen voor een masterstudie Computing Science. Na het voltooien van zijn middelbare school met een uitstekend resultaat, kreeg Fthi een nationale beurs om te studeren aan de Mekelle University of Technology in Ethiopië. In juni 2016 sloot hij daar de bachelor Computing Science and Engineering af met een GPA score van 3.89 / 4. Daarmee hoorde hij bij de beste 5% van zijn studie. Met de kennis en vaardigheden die Fthi in Groningen opdoet hoopt hij, na terugkeer, als expert in de computerwetenschappen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Ethiopië.

sreng uy

Sreng Uy (Cambodja, 1991)

Engels heeft zich wereldwijd ontwikkeld tot dé lingua franca. Ook in Cambodja is een goede beheersing van deze taal steeds belangrijker geworden. Sreng is docent Engels en behaalde een bachelor Engels aan de Royal University of Phnom Penh (RUPP). Hij kreeg een beurs voor 12 maanden voor de master Applied linguistics: Teaching English as a Foreign Language (TEFL) in Groningen. Met deze opleiding hoopt hij zijn kennis van de taal, en daarmee zijn capaciteiten als docent, te verbeteren. Ook hoopt hij de basis te kunnen leggen voor een intensievere samenwerking tussen de RUPP en de RUG.

subrata

Subrata Lamsal (Nepal, 1992)

Subrata heeft een beurs ontvangen voor haar éénjarige Energy and Climate law master. Subrata heeft rechten gestudeerd aan de Tribhuvan University in Nepal. Tijdens haar bachelor werd ze uitgeroepen tot de derde beste student. Haar ultieme droom is het verbeteren van de energiesector in haar thuisland. Ze zou graag als consultant bij de Ministerie van Milieu, Wetenschap en Technologie en als docent aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid op Tribhuvan University aan de slag willen.

Diana Sekarayu Karunia

Diana Sekarayu Karunia (Indonesia, 1992)

Diana behaalde in 2016 haar diploma voor de masterstudie International Economics and Business. In 2013 sloot ze een bachelor in Economics aan de Universitas Indonesia af met een GPA score van 3.5 / 4. Naast het reguliere studieprogramma ondernam ze verscheidene extra-curriculaire activiteiten. Na haar studie werkte ze als analist macro-economie in het bedrijfsleven en als redacteur bij een uitgeverij, maar haar doel is een baan te krijgen bij het Indonesische Ministerie van Financien 'and implement my knowledge for the benefit of Indonesian people. Since I have experiences in research, it will be easier for me to conduct research in economic problem and seek solution to support Indonesia economic development', zo schrijft ze in haar motivatiebrief.
De Rijksuniversiteit Groningen heeft een intensieve samenwerking met de Universitas Indonesia, met onder meer een uitwisselingsprogramma.

Yonas Kiflom Tekle

Yonas Kiflom Tekle (Eritrea, 1985)

Yonas kreeg een beurs van 12 maanden voor de studie MSc International Financial Management. Hij is auditor en controller bij het Ministerie van Financiën in Eritrea.        

Samuel Ng'ang'a Bakari

Samuel Ng’ang’a Bakari (Kenia, 1981)

Samuel Ng'ang'a Bakari heeft in september 2014 een beurs van 12 maanden gekregen voor het tweede jaar van zijn studie MSc Ecology and Evolution in Groningen. Hoewel Samuel op de middelbare school tot de topstudenten behoorde, kon hij in eerste instantie wegens geldgebrek geen academische studie volgen. Hij kwam te werken bij een regionale natuurbeschermingsorganisatie, eerst als vrijwilliger, maar al snel had Samuel een leidende rol. In 2008 maakte RUG-onderzoekster prof.dr. Irene Tieleman kennis met Samuel toen zij in Kenia was om een onderzoeksproject samen met National Museums Kenya (NMK) voor te bereiden. Tieleman was onder de indruk en wist voldoende geld in te zamelen om een universitaire studie voor hem te bekostigen. In 2013 rondde Samuel deze af met een 'Second Class Honours-Upper Division' onderscheiding. Via crowdfunding lukte het om geld bij elkaar te krijgen voor het eerste jaar van een vervolgstudie in Groningen. Dankzij de EBF beurs kon Samuel deze studie in augustus 2015 afronden. Hij is nu weer werkzaam voor het het onderzoeksproject in Kenia. In de Broerstraat 5 van oktober 2015 is Samuel een van de geïnterviewden in een artikel over dit onderzoek (pag. 8-9).

Jean Claude Rwibasira

Jean Claude Rwibasira (Rwanda, 1984)

In september 2014 kreeg Jean Claude Rwibasira een beurs van 12 maanden voor een master Criminal law and criminology . Jean Claude haalde in 2009 zijn bachelor aan de National University of Rwanda. In datzelfde jaar zette hij de NGO 'Inara Legal Aid Service' op. Deze organisatie geeft rechtshulp aan armen en kwetsbaren in Rwanda. Om zijn werk als mensenrechten activist nog beter te kunnen uitvoeren volgde Jean Claude een master in Groningen, die hij in augustus 2015 met succes afrondde. Na zijn studie heeft hij zijn werkzaamheden in Rwanda weer hervat. Zijn organisatie heeft inmiddels een officiële status gekregen en de activiteiten nemen zowel in omvang als in werkgebied toe. Er is daarom een nog grotere behoefte aan iemand die geschoold is in zowel mensenrechten als strafrecht.

Bimal Prajapati

Bimal Prajapati (Nepal, 1988)

Bimal kreeg in september 2013 een beurs toegekend voor de Master Pharmaceutical Drug Innovation van 24 maanden. Zijn bachelors farmacie aan de Kathmandu University rondde hij in 2012 af met het predicaat “with distinction”. In 2008 was hij ‘executive member’ van de Forum of Pharmacie. In 2012 won het project ‘Self Emulsifying Drug Delivery System’(SEDDS), waarin hij participeerde, de prijs voor het beste project van dat jaar.
In augustus 2015 heeft hij zijn studie succesvol afgerond. Hij is nu als PhD verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Moula Shayera

Shayera Moula (Bangladesh, 1985)

Begin juni 2015 bereikte ons het droevige bericht dat Shayera Moula is overleden aan de complicaties van een infectieziekte. Shayera kreeg in september 2013 een beurs toegekend voor de master International Journalism van 18 maanden en rondde in januari 2015 haar studie succesvol af. Shayera werkte sinds 2003 bij het Engelstalige dagblad The Daily Star. Daarnaast werkte ze als freelancer voor een jeugdmagazine en voor het maandblad FORUM. Haar activiteiten bezorgden haar een plaats in de Bangladesh Alliance Women Leadership top 500 van werkende vrouwen in Bangladesh in 2011. Shayera is slechts 29 jaar geworden.

Maisya Farhati

Maisya Farhati (Indonesië, 1987)

Studie: Master International Economics and Business, 2014
Huidige positie: Currently I work with a social enterprise in Yogyakarta named Hoshizora Tour, which is a business unit of Hoshizora Foundation. It is rooted from a simple but impactful idea from six Indonesian students studied in Japan in 2006. They saved 1000 yen every month to support Indonesian children to keep going to school. They supported those who were highly motivated but had financial difficulties. Throughout several years, this organisation kept growing and officially became a foundation in 2011.

Messina Laurette Manirakiza

Messina Laurette Manirakiza (Burundi, 1986)

Studie: Master in International Economic and Business Law, 2014.
Huidige positie:
juriste bij A&JN MABUSHI-Corporate Lawyers, Burundi

Messina Laurette kreeg in september 2013 een beurs toegekend voor de Master International Economic and Business Law van 12 maanden. Ze behaalde in 2009 haar LLB graad aan de National University of Rwanda, als een van de drie beste studenten van dat jaar. Tijdens haar studie heeft za als medewerker voor de “Women’s Lawyers Assocition of Burundi” gewerkt, waar ze onderzoek naar “Sexual violence against women in Burundi” heeft gedaan. Daarnaast liep ze stage bij de American Bar Association waar ze juridisch advies gaf aan voormalige kindsoldaten. Sinds 2011 werkt ze als juriste bij A&JN MABUSHI-Corporate Lawyers in Kigali-Rwanda.

Amisah Bakuri

Amisah Bakuri (Ghana, 1988)

Studie: MA Modern History & International Relations, 2014
Huidige positie: vanaf januari 2016 doet Amisah het PhD-onderzoek "Sexuality, Religion, and Secularism. Cultural  encounters in the African Diaspora in the Netherlands" aan de Universiteit van Amsterdam

Amisah kreeg in 2012 een beurs gekregen voor 24 maanden voor de research master Modern History & International Relations. Ze werkte het afgelopen jaar onder meer als onderzoeker aan de Kwame Nkrumah university of Science and technology, Kumasi -Ghana.

Mustapha Aguye

Mustapha Tisan Abdu-Aguye (Nigeria, 1988)

Studie: topmaster Nanoscience, 2014
Huidige positie: PhD Nanoscience, Rijksuniversiteit Groningen

Mustapha kreeg in 2012 een beurs van 24 maanden voor de topmaster Nanoscience. Van deze beurs werden 12 maanden bekostigd door het ZIAM, het onderzoeksinstituut waar hij zijn master volgt, en 12 maanden door het Eric Bleumink Fonds. De stichting Greenfield Foundation heeft hiervoor een donatie van 8.000 euro gedaan aan het EBF, specifiek ten behoeve van Mustapha. Inmiddels is Mustapha PhD bij dezelfde vakgroep.

Sarah Bomkapre Kamara

Sarah Bomkapre Kamara (Sierra Leone, 1979)

Studie: MA International Journalism, 2013
Huidige positie: Editor in Chief Sonne Magazine, intercultureel magazine voor / over Afrikanen in Duitsland en elders. (www.sarahbomkapre.com)

Sarah kreeg in september 2011 een beurs toegekend voor een master International Journalism van 18 maanden. Voor haar komst naar Groningen werkte ze bij Cotton Tree News (www.cottontreenews.com), een onafhankelijk radioproject aan de University of Sierra Leone. Ze was onder meer presentatrice van een dagelijks lunchprogramma en een wekelijks programma over educatie.
Update Sarah Bomkapre Kamara, oktober 2014

Melkamu Tolera

Melkamu Aboma Tolera (Ethiopie, 1987)

Studie: MA International Law and the Law of International Organizations, 2013
Huidige positie: Lecturer Bahir Dar University School of Law

Melkuma schreef in 2012 A Study of the African Union Common African Defence and Security Policy: Challenges and Opportunities for Implementation.

Olivia Jelenje

Olivia Jelenje (Malawi, 1979)

Studie: MA Population Studies, 2011
Huidige positie: Postgraduate Student, University of Cape Town

Francis Ssebiryo

Francis Ssebiryo (Uganda, 1982)

Studie: MA Population Studies, 2011
Huidge functie: Measure and Evaluation Analyst at JSI Research and Training Institute, Uganda
Update 2014

Keegan Chisha

Keegan Chisha (Zambia, 1984)

Studie: MA Economics, 2011
Huidige functie: In-Country Economist at International Growth Centre, University of Zambia en Senior Programmes Officer at the Economics Association of Zambia Na zijn studie in Groningen rondde Keegan de opleiding Innovation for Economic Development af aan Harvard University.
Update Chisha Keegan, October 2014

Dilalew Mekonnen

Dilalew Mekonnen (Ethiopië, 1983)

Studie: MSc Euroculture, 2012
Huidige functie: freelancer

El-Hacen Mohamed

Mohamed El-Hacen (Mauretanië, 1980)

Studie: MSc Ecology & Evolution, 2011
Huidige positie: onderzoeker Community and Conservation Ecology (CEES), Rijksuniversiteit Groningen

Petty Makoni

Petty (Petronella) Matongo-Makoni (Zimbabwe, 1985)

Studie: LLM International Law, 2011

Huidige functie: advocaat bij V. Nyemba & Associates (Harare, Zimbabwe)

Petty haalde haar bachelor aan de Universiteit van Zimbabwe. Ze volgde vooral vakken met een internationaal aspect, zoals Milieurecht, Vrouwenrechten en Mensenrechten. Na haar studie deed ze praktijkervaring op als advocaat en officier van Justitie.  

Pham Duc Hung

Pham Duc Hung (Vietnam, 1985)

Studie: MSc Medical Pharmaceutical Sciences, 2011

Huidige functie: PhD-student KU Leuven, project "zebrafish as models for epilepsy and toxicology research".

Magdalena Magina

Magdalena Magina (Tanzania, 1965)

Studie: MSc Educational Effectiveness & Instructional Design, 2010

Huidige functie: Zonal School inspector bij het Ministry of Education and Vocational Training, Tanzania

Tadesse Simie Metekia

Tadesse Simie Metekia (Ethiopië, 1984)

Studie: LLM Criminal Law and Criminology, 2010

Huidige functie: PhD-student, Rijksuniversiteit Groningen, project National Prosecution of International Crimes.

Olga Pascenco

Olga Pascenco (Moldavië, 1984)

Studie: Master Human Resource Management, 2009

Huidige functie: Project Management HR, European Investment Bank, Luxemburg

Darak Shirish

Darak Shirish (India , 1977)

Studie: Msc Population Studies, 2007 en PhD Population Studies, 2009.

Huidige functie: PhD-onderzoeker bij Prayas (India) en Rijksuniversiteit Groningen

Hong Hanh Vu

Hong Hanh Vu (Vietnam, 1984)

Studie: MA Humanitarian Assistance (NOHA ), 2010
Huidige functie: Project Officer Plan International, Pro-poor Participatory Development Project (PPDP), Vietnam.
Update Hong Hanh Vu, October 2014

Ulrich Kayinamura

Ulrich Kayinamura (Rwanda, 1983)

Studie: Msc Business Administration, Small Business & Entrepreneurship, 2009
Huidige functie: Senior Investment Analyst bij Banque Rwandaise de Développement (BRD), Rwanda

Gudina Terefe Tucho

Gudina Terefe Tucho (Ethiopië, 1977)

Studie: MSc Energy & Environmental Sciences, 2009
Huidige functie: PhD student, Rijksuniversiteit Groningen, docent/onderzoeker Jimma University, Ethiopië

Ngoc Lan Nguyen

Ngoc Lan Nguyen (Vietnam, 1979)

Studie: MA Applied Linguistics, 2008
Huidige functie: Docent, Vietnam National University, Vietnam

Nadia Godjali

Nadia Godjali (Indonesië, 1982)

Studie: MA Chemical Engineering, 2009
Huidige functie: Process Engineer bij Nederlandse Gasunie, Nederland

Abdella Oumer

Abdella Mohammed Oumer (Ethiopië, 1980)

Studie: MA Economics, 2008
Huidige functie: PhD aan de Rijksuniversiteit Groningen

Rukundo Kan

Rukundo Kanyankole (Rwanda, 1973)

Studie: MA Applied Linguistics, 2007
Huidige functie: docent en coördinator Kigali Health Institute, Rwanda

Karla Cristiana de Souza Queiroz

Karla de Souza Queiroz (Brazilië, 1979)

Studie: PhD Medische wetenschappen
Huidige functie: Onderzoekster VIB Vesalius Research Center, KU Leuven

Jesman Chintsanya

Jesman Michael N Chintsanya (Malawi, 1976)

Studie: MSc Population Studies, 2006
Huidige functie: docent, bij het Department of Population Studies, Chancellor College, University of Malawi, PhD, Social Statistics and Demography aan de University of Southampton

Moses Kwesiga

Jacques Boco Adjakpa (Benin, 1958)

Studie: PhD Biologie
Huidige functie: docent/onderzoeker aan de Université d'Abomey-Calavi, Benin

Justice Joel Kamoto

Justice Joel Kamoto (Tanzania,1973)

Studie: MSc International Economics and Business, 2006
Huidige functie: Principal Planning Officer-Research & Development bij de Tanzania Communications Regulatory Authority, Tanzania

Chen Qin

Chen Qin (China, 1978)

Studie: LLM International Economic & Business Law, 2004
Huidige functie: China General Counsel, UPS China, Shanghai
Update 2015: "Although I only spent one year in Groningen, I have to say, Groningen and RUG gave me so many unforgettable memories - the whole experience in RUG opened a new window in my life and I do cherish what I learned, perceived and experienced in RUG, as well as the changes in my life afterwards. Last year was RUG's 400 years anniversary.  I took leave and went back to Groningen to celebrate.  Hardly to believe it had been ten years since I left - the campus, the school buildings and the peaceful city all reminded me of the beautiful days I spent in RUG.  Thinking retrospectively, it was the Eric Bleumink Fund and the kind people working for scholarship committee helped unfold the new world to me!  Now I'm well travelled and become kind of "international", but 12 years ago the Netherlands trip was the young lady's first attempt to go abroad.  Before that, due to my family's financial status, I never thought I would have had the opportunity to continue my education in a western country.  I really wanna say "thank you" to RUG, to Prof. Eric Bleumink, and to the scholarship committee staff!"

Monica Arac

Monica Arac de Nyeko (Uganda, 1979)

Studie: MA Humanitarian Assistance (NOHA), 2004
Huidige functie: Reports Officer, United Nations en schrijfster (won in 2007 de Caine Prize for African Writing), Sudan
Monica Arac de Nyeko Alumnus van het Jaar 2014

Update Monica Arac de Nyeko, oktober 2014

Tony Chang

Tony (Chang Ming Sing) Chang (Suriname, 1947)

Studie: PhD Medische Wetenschappen, 2009
Huidige functie: docent/wetenschapper aan de Anton de Kom Universiteit, Suriname  

Ismudiati Puri Handayani

Ismudiati Puri Handayani (Indonesië, 1976)

Studie: MSc Physics, 2004

Huidige functie: docent bij STTTelkom, Indonesië

Yan Luo

Yan Luo (China, 1981)

Studie: LLM International Law and the Law of International Organisations, 2003
Huidige functie: associate bij Covington & Burling, Beijing

Lakshminarayan Devaki

Lakshminarayan Devaki (India, 1957)

Studie: MA Clinical Linguistics, 2003
Huidige functie: Head Research Centre, Azim Premji Foundation, Bangalore, India

Rehema Chuma

Rehema Chuma (Tanzania, 1975)

Studie: MA Humanitarian Assistance (NOHA), 2003
Huidige functie: Regional Manager, Government Departments and Embassies at the National Social Security Fund (NSSF), Tanzania

Fesia Lestari Laksmana Titawijana

Fesia Lestari Laksmana Titawijana (Indonesië, 1979)

Studie: MSc Chemical Engineering, 2004
Huidige functie: Scientist in Competence Centre of Process and Technology, PURAC, Nederland

Phan Thi Thu Nga

Phan Thi Thu Nga (Vietnam, 1971)

Studie: MSc Education, 2003
Huidige functie: Director, Da Nang Learning and Information Resource Center, Vietnam

Didi Magetsari

Rahadyan (Didi) Magetsari (Indonesië, 1956)

Studie: PhD medische wetenschappen, 2005
Huidige functie: PPP Orthopaedic & Traumatology Science Faculty at Airlangga University School of Medicine

Nguyen Thu Huong

Nguyen (Tom) Thu Huong (Vietnam, 1957)

Studie: PhD bij het Instituut voor Onderwijsonderzoek (GION) van de RUG (psychologische, pedagogische en sociologische wetenschappen)
Huidige functie: Chair of the Department of Languages and American-British Culture Studies at Hoa Sen University, Vietnam

Mewael Mesfin

Mewael Asmelash Mesfin (Eritrea, 1974)

Studie: MSc International Business
Huidige functie: onbekend

Yongqing Ren

Yongqing Ren (China, 1974)

Studie: MSc International Economic and Business Law, 2002, in 2011 gepromoveerd aan de RUG.
Huidige functie: docent bij de faculteit Rechten van de Shenzhen University, China

Masud Reza

Masud Reza (Bangladesh, 1967)

Studie: MSc Population Studies, 2002
Huidige functie: senior manager in het HIV/Aids-programma van het International Centre for Diarrhoeal Disease Research, Bangladesh

Rowena Suryobroto

Rowena Suryobroto (Indonesië, 1978)

Studie: MSc International Financial Management, 2002
Huidige functie: Lecturer aan de University of Indonesia, Indonesië

Iwan Harsono Hwan

Iwan Harsono Hwan (Indonesië, 1976)

Studie: MSc Chemical Engineering, 2002
Huidige functie: Senior Flow Assurance Consultant in Perth, Australië  

Riza Pahlavi

Riza Pahlavi (Indonesië, 1977)

Studie: LLM International Law and Law of International Organisations, 2001
Huidige functie: Legal Senior Manager bij Grand Indonesia.

Laatst gewijzigd:15 januari 2019 14:28
printView this page in: English