Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniSteun de RUGEric Bleumink Fonds

De studenten van het Eric Bleumink Fonds

Huidige studenten

Adyna

Andyna Giya Rosaputri Tarigan (Indonesië, 1992)

Andyna heeft de beurs ontvangen voor een éénjarig masterprogramma Supply Chain Management. Ze heeft de bachelor Industrial Engineering aan de Universitas Indonesia met cum laude afgerond. Na het afronden van haar master wil Andyna een carrière als professional in Supply Chain Management voortzetten. Haar droom is om een bijdrage te leveren aan de logistieke complexe vraagstukken van een eilandstaat, zoals Indonesië. Hierdoor kan niet alleen de welvaart van de mensen in Indonesië, maar ook de economische toestand en het concurrentievermogen van het land verbeterd worden.

Agung

Agung Tri Nugraha (Indonesië, 1994)

Agung ontving de éénjarige beurs voor de master Environmental and Infrastructure Planning. Hij studeerde cum laude af van de studie Public Policy and Management aan de Universitas Gadjah Mada. Na het afronden van zijn master wil Agung docent worden. Hij is van mening dat de ontwikkeling van Indonesië in handen zal zijn van de toekomstige generatie die zich meer zorgen maakt over milieuvriendelijke stedelijke en regionale ontwikkeling.

Jarvin

Jarvin Mutatiina (Uganda, 1994)

Jarvin heeft de Eric Bleumink Fonds beurs ontvangen voor een tweejarig masterprogramma Computing Science. Jarvin studeerde onlangs af met een honours bachelor in Software Engineering aan de Makerere University. Hij was actief geweest bij technologische innovatieve oplossingen met gebruik van Big Data en Machine Learning, zoals bij een project voor financiële inclusie voor kleine boeren in Oeganda. Dit project heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept, zoals de Big Ideas 2016/2017 wedstrijd bij UC Berkeley. Na het behalen van zijn master wil Jarvin meer baanbrekende innovaties en onderzoeksresultaten rond het gebruik van data organiseren en leiden.

Samuel

Samuel Zinabu Sharew (Ethiopië, 1984)

Samuel volgt de master Theologie en Religiewetenschappen met als specialisatie Religion, Conflict and Globalization. Na het afronden van de master wil Samuel een effectieve vredesleider worden. Hij wil bijdragen aan de verbetering van zijn land en zijn regio, de Hoorn van Afrika, waar het oplossen van conflicten en het handhaven van duurzame vrede de moeilijkste processen zijn. Samuel wil dit realiseren door docent te worden en onderzoek te doen naar religie en conflicten.

Zakiatul

Zakiatul Wildani (Indonesië, 1994)

Zakiatul volgt de éénjarige master Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies met specialisatie in Actuarial Studies. Zakiatul is afgestudeerd aan het Statistics Study Program van de Universitas Gadjah Mada. Zakiatul zou na afronden van haar master graag willen lesgeven om daarmee de actuariële studies in Indonesië te ontwikkelen. Daarnaast zou zij een bijdrage willen leveren aan een meer professionele, feiten en cijfers gedreven benadering van de ontwikkeling van haar land.

Tilahun

Tilahun Tibebu (Ethiopië, 1986)

Tilahun doet de éénjarige master Global Criminal Law. Tilahun ontving een gouden medaille award bij zijn afstuderen aan de Bahir Dar University omdat hij de meest uitmuntende academische student van de rechtenfaculteit was. Tilahun wil een vooraanstaande professor in strafrecht worden als hij zijn master heeft afgerond. Hij wil een rol spelen in het berechten van criminelen en bijdragen aan het verzoeningsproces van etnische en religieuze conflicten in Ethiopië.

Monieb

Monieb Abdelrahman Mohammed Ahmed (Sudan, 1991)

Monieb doet de tweejarige master Medical Pharmaceutical Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft zijn bachelor farmacie aan de universiteit van Khartoum cum laude afgerond. In Sudan is grote behoefte aan goed opgeleide farmaceuten die onder meer de kennis hebben om zelf medicijnen te ontwikkelen. Daarmee kan het land minder afhankelijk worden van de import van geneesmiddelen. Na zijn master wil Monieb terug naar Sudan om zijn in Groningen verworven kennis over te dragen op studenten en andere farmaceuten.

Harrun

Harrun H. Garashi (Kenya, 1973)

Harrun Garashi heeft een beurs gekregen voor een PhD Behavioural and Social Sciences. Zijn onderzoek is getiteld: 'The structure of personality in Eastern Africa: A psycho-lexical study and questionnaire development in the Swahili language'. Onderzoek naar persoonlijkheidsstructuren leunt vaak sterk op taal. Veel theorieën gaan ervan uit dat de relevante eigenschappen van mensen in taal kunnen worden uitgedrukt. Maar het meeste onderzoek hiernaar is in het Europese taalgebied gedaan. Harrun wil de psycholexicale structuur van het Swahili onderzoeken. Daarmee wordt voor het eerst systematisch onderzoek gedaan naar persoonlijkheidsstructuur in een grote Afrikaanse taal.

Barnali

Barnali Chakraborty Chumki (Bangladesh, 1978)

Barnali heeft een beurs gekregen voor een PhD Spatial Sciences bij de onderzoeksgroep van demograaf en voedingskundige Hinke Haisma bij Ruimtelijke Wetenschappen. Haar onderzoek is getiteld: Normative determinants of child nutrition and wellbeing in context of Haor areas of Bangladesh. Barnali wil ethnografisch onderzoek combineren met kwalitatieve data-analyse om zo oplossingen te vinden voor ondervoeding onder jonge kinderen in Bangladesh. Ze werkt als senior onderzoeker bij 's werelds grootste ontwikkelingsorganisatie BRAC. Hier kan ze uiteindelijk de uitkomsten van haar onderzoek in de praktijk brengen. Eerder werkte ze bij het International Centre for Diarrhoeal Disease Research, Bangladesh (ICDDR,B). Ze studeerde aan de University of Dhaka en (met een beurs van het NUFFIC) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Samiksha

Samiksha Ghimire (Nepal, 1988)

Samiksha Ghimire kreeg in 2015 een beurs toegekend voor haar PhD Clinical Pharmacy and Pharmacology onderzoek: 'Thin Layer Chromatography to support Therapeutic Drug Monitoring of Levofloxacin in TB endemic areas'. Eerder, in 2014, kreeg ze al een beurs voor haar tweejarige masterstudie MSc Medical Pharmaceutical Sciences in Groningen. Het eerste jaar van deze studie kon ze met veel moeite zelf bekostigen, mede door de verkoop van een stuk land in Nepal. Het lukte haar echter niet om de financiering van het tweede jaar rond te krijgen. Daardoor dreigde ze zonder diploma weer naar huis te moeten. Binnen de opleiding Medical Pharmaceutical Sciences waren haar docenten zo onder de indruk van Samiksha's capaciteiten dat ze haar met klem hebben voorgedragen voor een EBF beurs. Per september 2014 is haar een beurs toegekend voor 12 maanden, zodat Samiksha haar studie in Groningen kan afronden.

Laatst gewijzigd:09 november 2018 17:58
printView this page in: English