AlumniBlijf betrokkenAlumnus schrijft verhaal

“Die collegezaal….” / Karen Tromp-Hunte

In de zomer van 1999 ben ik vanuit Curaçao naar Nederland gekomen om Bedrijfskunde te studeren aan de RUG. Mijn studentenkamer was geregeld, inkopen werden gedaan en de stad werd verkend. Uiteindelijk brak de dag aan van onze eerste college. Ik kwam in een overvolle bus aan op Zernike en liep rechtstreeks naar het witte gebouw waar de collegezaal was en deed de deur open.

WOW….!!! Ik heb nog nooit ZOVEEL mensen tegelijk in een zaal gezien. Ik zag een bruin meisje in de zaal zitten (een punt van herkenning) en ging naast haar zitten. De collegezaal bleef maar vol stromen met studenten totdat er geen stoel meer beschikbaar was. Mensen gingen zelfs op de trap zitten. Het was heel indrukwekkend.

De docent heette iedereen welkom en vervolgde door te zeggen: “Kijk goed rond, nu zijn er meer dan 1000 studenten. Over 1 jaar zal meer dan de helft met de studie stoppen en na 4 jaar zal er nog weinig over zijn. Heel intimiderend allemaal…

Bij ontvangst van mijn Propedeuse na 1 jaar en ook toen ik mijn bul in ontvangst nam, bleek de docent inderdaad gelijk te hebben. Maar gelukkig kon ik die woorden nemen als motivatie om de eindstreep te halen.

Karen Tromp-Hunte (1980) / bedrijfskunde, 2006

(Thema: Die collegezaal)