Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf betrokkenAlumnus schrijft verhaal

De recycle kerstboom / Nancy Kuper en Jan Willem van Dalen

Als student ben je niet zo bezig met gewoontes en tradities, je voelt je niet geroepen om een aantal weken voor kerst een kerstboom in huis te halen. Er was dan ook geen vooropgezet plan toen Jan Willem en ik op een zaterdagmorgen in december een rondje door de wijk maakten. Toen wij langs een basisschool liepen, zagen wij naast de school een mooie kerstboom liggen. De kerstvakantie was begonnen, de school was opgeruimd en de kerstboom was buiten gelegd, duidelijk bestemd voor de afvalinzamelaar.

Wij kijken elkaar aan, zou het niet leuk zijn om dit jaar een kerstboom te hebben? We waren het er over dat het zonde was om die boom daar te laten liggen. Jan Willem klom over het hek en gaf mij de boom aan. Met zijn tweeën droegen wij de boom naar huis. Wij vulden een emmer met stenen en grond en zetten hem in de woonkamer. Kerstballen hadden wij niet, gelukkig hingen er nog wat slingers, gemaakt door leerlingen, in. Alles wat wij in huis hadden dat als versiersel kon dienen, hingen wij in de boom. Hij was prachtig.

Wij hebben nog lang nagedacht om het concept recycle-kerstboom in de markt te zetten. Veldonderzoek in de jaren daarna toonde aan dat het aanbod niet groot genoeg was, we hebben daarna nooit meer een kerstboom vóór de kerst gevonden.

Nancy Kuper (1966) / economie 1986 en

Jan Willem van Dalen (1964) / Wiskunde en Technische Mechanica 1984

(thema: De Kerstboom)

Laatst gewijzigd:04 augustus 2014 10:20