Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf betrokkenAlumnus schrijft verhaal

Thema 'Mijn studentenkamer'

Mijn studentenkamer / Kerst Toxopeus

Na mijn eerste drie jaar in Groningen twee andere kamers te hebben versleten huurde ik in september 1958 als vierdejaars een kamer met afzonderlijke slaapkamer (prijs: fls 63,- per maand).

Mijn huisje / Yvonne te Nijenhuis

De sleutel knarst in het slot en met veel gewrik en geduw lukt het om de deur te openen. Een lucht van verschaalde sigarettenrook, vet en viezigheid van jaren walmt me tegemoet. Het liefst wil ik direct weer rechtsomkeert maken, maar mijn nieuwsgierigheid en plichtgevoel geven me een duwtje in de rug en daar stap ik zomaar vijfentwintig jaar terug in de tijd.

Mijn studentenkamer / E. Ponsioen

Het gegil kwam onder de vloer vandaan en ging gepaard met gestommel. Verkrampt lag ik in bed, durfde niet te bewegen. Mijn ogen gericht op de contouren van de spaarzame meubels in mijn kamer, beschenen door het weinige licht dat van buiten door mijn gordijnen wist heen te dringen.

Mijn studentenkamer / Karel Th. Eisses

Mijn middelbare school lag "om de hoek", maar ik had kennelijk niet opgelet. Rustig buurtje, dacht ik bij bezichtiging, en uitzicht op het torentje van het Academiegebouw. Maar dat viel tegen toen ik was geïnstalleerd. 's Nachts klonk "De wilde boerendochtere" keihard vanuit een buurtcafé en veranderde de Muurstraat* in een drukke verkeersader.

Mijn studentenkamers / Elly Engelkes

Mijn eerste studentenkamer was uitgezocht door mijn ouders. Dus een keurige kamer in een nette buurt . Ik hield het daar nog geen jaar uit. Mijn hospita klaagde over het vele bezoek en het daardoor bevuilen en slijten van de traploper.