Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf betrokkenAlumnus schrijft verhaal

Thema: 'Oudejaarsnacht'

Oudejaarsavond / Agmar van Rijn

Het is gelukt! Ik kan niet anders dan diep zuchten nu ik zie hoe zijn bord exact tegenover het mijne staat, zijn wijnglas van het hetzelfde merk rechts erboven, het bestek in het gelid, het sneeuwwitte servet. Alles is er, alles klopt, nu zijn we eindelijk samen.

Oudejaarsnacht als afsluiting / Eva Vrieze

Het was gezellig. Lang natafelen, vertrouwde club oud studie-genoten, ingesleten gespreksonderwerpen en veilige grappen. Gezellig zoals een oudejaarsnacht hoort te zijn. Je kan immers het beste afsluiten op een goed moment?

Oudejaarsnacht / Klaas Tuinema

Van goede voornemens moest ze niets hebben, mijn Marieke.

“Als je wat wilt, dan doe je het, en als je iets niet wilt, dan doe je het niet. Punt uit. En waarom wachten tot 1 januari? En om ze bekend te maken klopt natuurlijk al helemaal niet.

In de mist / Tonko Ufkes

Veel later dan afgesproken kwam onze oudste dochter op nieuwjaarsdag aanwaaien. Als excuus voerde ze aan, dat ze die middag de wekker niet gehoord had, zo moe en beroerd voelde ze zich. Inderdaad, ze zag erg bleek en met een hese stem vertelde ze over het oudejaarsfeest met haar huisgenootjes, met mixdrankjes en met een waterpijp.

Oud en Nieuw / Arjen K. van Gijssel
Het gebeurde in die dagen dat President Obama elke Amerikaan opdroeg om een iris-scan te maken. Ook Joe Timmerman moest gaan. Zijn vader was Nederlands, zijn moeder kwam uit de staat Virginia.
Waakdienst / Henk van Putten

Eind twintigste eeuw, toen de bomen in de automatisering tot in de hemel groeiden, was ik werkzaam voor een softwarehuis. Het millenniumprobleem en de komst van de euro gaven een enorme impuls aan een branche die het economische tij al enige tijd mee had. Alles kon, alles mocht.