Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf betrokkenAlumnus schrijft verhaal

Thema: 'De studentenhap'

De studentenhap / Carla Visser-Spanjer

Tsjonge jonge jonge, wat een sprongen, Tsjonge jonge jonge, wat een jaar. Tsjonge jonge jonge, vijfenzestig, Driehonderdzoveel bij elkaar….  Zo begon het jaarlied (1965) van Magna Pete, de club waar ik de dag na mijn komst in Groningen min of meer toevallig belandde; het na-noviciaat begon.

Chili con carne / Tonko Ufkes

Tot de KEI-week had ik er nog nooit van gehoord maar na die week at ik het geregeld. Jarenlang maakte ik het zelf of at het bij huisgenoten, studiegenoten, vrienden en vriendinnen: Chili con carne.

De studentenhap in 1973 / Els van den Eertwegh-Gubbels
Waren wij de plofkip-generatie avant-la-lettre ? In die tijd werd er door studenten kip gebakken op de studentenflat in Selwerd. De keuken van de tweede verdieping Esdoornlaan keek uit op het crematorium en de rokende schoorstenen maakten je absoluut weemoedig over dit aardse bestaan.
Een beetje van mezelf en… / Wencke Taatgen

1987. Ik studeerde ALS en als je ALS studeerde, deed je de bijvakken OK1 en OK2, dat was een ongeschreven regel. OK1 en OK2 betekende pas echt college lopen in plaats van met je kleine letterengroepje in een schoollokaal zitten.

Noedelsoep / Geeske Hogenhuis-Spreeuwers
Noedelsoep was het eerste waar ik aan dacht toen ik het woord studentenhap las en wel de instant variant. Ik herinner me nog duidelijk dat ik de instant pakjes zag liggen bij Xenos in mijn eerste week als student op kamers.
Studentenhap / Herman Plagge

In de jaren zeventig /tachtig van de vorige eeuw, studeerde ik als extraneus aan de Faculteit der Rechten van onze Alma Mater. Ik was in die tijd werkzaam bij Vendex / Vroom & Dreesmann als inkoper van confectie en later als manager van een grote administratief -organisatorische afdeling. Die afdeling had een wonderlijke naam, n.l. “Het Contactbureau”, een naam die bij menigeen wilde fantasieën teweeg bracht.