Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf betrokkenAlumnus schrijft verhaal

Thema: 'De bijbaan'

Kunstnieren / Pieter Parmentier

Het moet in 1975 geweest zijn dat ik bij Gyas wedstrijden roeide en tevens aan de slag ging in de kunstnierenfabriek. Om de roeivereniging draaiende te houden deden we dat soort werk, dat vonden we heel normaal.

De syllabuswinkel / Arjen Krom

Het is vrijdagochtend, zo rond elf uur. Ik wrijf de slaap nog eens goed uit mijn ogen. Nog geen zeven uur geleden at ik een pizza in de Peperstraat.

Hoe ‘christelijk’ kun je zijn

Het Christelijk bureau voor beroepskeuze zocht in het voorjaar 1960 een psychologie student met kandidaats, die klassikaal afgenomen tests kon beoordelen om aan de hand daarvan ouders te adviseren over vervolgonderwijs voor hun kinderen.

Slapperig / Dick Ronner

‘Jij hebt slapperige armpjes.’ De Joegoslaaf nam mijn biceps tussen duim en wijsvinger en kneep er even in. Toen pakte hij het blok boter en wierp het met gemak meters ver in de smeltkuip.

Uitblazen /Tonko Ufkes

Angstig liep ik die vrijdagmiddag, ergens rond 1980, over het enorme terrein van scheepswerf Patje in Waterhuizen; mijn kameraad Eelco was verdwenen. Vanochtend waren we nog getweeën langs het Winschoterdiep gefietst om een dag in de scheepsbouw te werken.