AlumniNieuws

December campagne Eric Bleumink Fonds

26 januari 2017

De maand december stond bij het Ubbo Emmius Fonds in het teken van het Eric Bleumink Fonds (EBF). In de december editie van het alumnimagazine Broerstraat 5 is een acceptgiro ingesloten waarmee het EBF gesteund kon worden. Via deze weg is er momenteel al meer dan € 37.000,- gedoneerd. Via crowdfunding en door middel van de belcampagne naar de oud-studenten van de universiteit is er ruim € 23.000,- opgehaald. Daarnaast kunnen de medewerkers van de RUG en het UMCG het EBF steunen door hun kerstpakket te schenken. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel geld hiermee is opgehaald. Tot slot, er zijn 586 donateurs die het EBF structureel steunen met een doorlopende machtiging. Door de opbrengst kunnen er in september 2017 vijf studenten starten met een EBF beurs. De selectie zal in het voorjaar plaats vinden.

Het EBF is het oudste Fonds op Naam van het Ubbo Emmius Fonds. Al zeventien jaar worden er fondsen geworven voor EBF beurzen. Met succes: sinds de start in 2000 hebben ruim zestig jonge, ambitieuze en zeer begaafde studenten uit de allerarmste landen een EBF Talent Grant ontvangen. Elk jaar kunnen er gemiddeld vier studenten een master opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen volgen.

Steun talentvolle studenten uit ontwikkelingslanden
Laatst gewijzigd:29 november 2017 12:42
printOok beschikbaar in het: English