Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniNieuws

Ruben van Gogh schrijft verjaardagsgedicht 'Hertentamen'

21 maart 2016

Het nieuwe verjaardagsgedicht ‘Hertentamen’ is geschreven door Ruben van Gogh (1967). Van Gogh studeerde enkele jaren sociale geografie in Groningen maar rondde zijn studie niet af. Hij kreeg nationale bekendheid met bundels als De Man van Taal, Zoekmachines en Klein Oera Linda. Ook schreef hij enkele libretto’s voor opera’s. Ter gelegenheid van de start van de Ronde van Frankrijk 2015 in Utrecht schreef hij de tekst van het lied Chanson Départ, dat op 5 juli 2015 uitgevoerd werd door een 1000-koppig koor. De Engelse vertaling van Hertentamen is gemaakt door Donald Gardner.

Sinds 2011 verstuurt het Ubbo Emmius Fonds mede namens de RUG een speciaal verjaardagsgedicht (Nederlands en Engels) naar alle alumni waar we een e-mailadres van hebben. De reacties hierop zijn vaak zeer positief en soms krijgen we zelfs een gedicht terug van de ontvanger. Eerdere dichters waren Jean Pierre Rawie, Ronald Ohlsen, Machteld Brands, Stefan Nieuwenhuis en Leonie Veraar. Wilt u het verjaardagsgedicht ook ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door via www.rug.nl/alumni/update.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2017 14:49

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...