AlumniNieuws

Van der Meer-Boerema Stichting honoreert vier onderzoeksbeurzen

08 november 2016

Via het Ubbo Emmius Fonds van de universiteit heeft de Van der Meer-Boerema Stichting beurzen toegekend aan een viertal Geneeskunde studenten. Deze extra financiële steun geeft hen de ruimte om een bepaald oncologisch onderzoek of experiment uit te voeren.

JSM

De winnaars van de onderzoeksbeurzen zijn Geneeskunde studenten die binnen het zogeheten Junior Scientific Masterclass (JSM) programma hun reguliere opleiding combineren met wetenschappenlijk onderzoek. Het programma biedt getalenteerde en gemotiveerde studenten zo de mogelijkheid om al tijdens hun studie een versneld promotietraject te doorlopen.

Medisch onderzoek kost vaak veel geld. Er is voor de JSM-studenten maar beperkt geld beschikbaar voor hun onderzoek. Voor bijzondere experimenten of materiaal, zijn ze dus afhankelijk van extra 'bench fee'. Het Ubbo Emmius Fonds werft jaarlijks fondsen onder alumni en relaties om geld in te zamelen voor deze bench fee.

De Van der Meer-Boerema Stichting steunt al lange tijd JSM-studenten die onderzoek doen op gebied van oncologie. Dit jaar ontvangen vier studenten een onderzoeksbeurs van de stichting. In totaal gaat het om een bedrag van 35.600 euro. Volgende week worden de beurzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst, de studenten zullen dan tevens een korte presenatie geven.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2017 14:48