AlumniNieuws

Belcampagne Junior Scientific Masterclass van start

11 april 2016

Op maandag 11 april start de jaarlijkse belcampagne van het Ubbo Emmius Fonds voor de Junior Scientific Masterclass (JSM). De JSM biedt studenten de mogelijkheid om tijdens hun studie extra wetenschappelijk onderzoek te doen. Het ideaal is dat er meer (tand)artsen komen die naast de patiëntenzorg ook (klinisch-)wetenschappelijk onderzoek doen. Na hun Bachelor kunnen studenten bij JSM solliciteren voor een positie waarin ze co-schappen combineren met een promotieonderzoek. Ze doorlopen dan tijdens de laatste twee jaar van hun studie een MD/PhD-traject, een versneld promotietraject. Aan het eind hiervan kunnen de studenten op dezelfde dag hun (tand)artsen-diploma behalen én promoveren.

Ieder jaar krijgen een aantal studenten een UEF-Talent Grant. Met deze beurs kunnen zij de (extra) kosten van hun onderzoek bekostigen. Voor de UEF-Talent Grants is JSM afhankelijk van bijdragen van particulieren, bedrijven en instellingen. Jaarlijks houdt het UEF verschillende inzamelacties, vooral onder alumni, specifiek voor JSM. Het doel voor dit jaar is om € 20.000,- op te halen, zodat 2 tot 3 studenten een UEF-Talent Grant kunnen ontvangen. Sinds de samenwerking met het UEF is er een totaalbedrag van € 139.900,- opgehaald en hebben er 23 studenten een beurs mogen ontvangen!

Op www.rugsteunt.nl leest u meer over deze belcampagne.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2017 14:48