AlumniNieuws

Alumni in Zweden lunchen met Nobelprijswinnaar Feringa

16 december 2016
Groepsfoto bij de Nederlandse ambassade in Stockholm. Foto's: Peter van der Sijde.

In Zweden woonachtige RUG-alumni beleefden onlangs een bijzondere lunch tijdens de Nobel-week in Stockholm. Op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur Ines Coppoolse hadden zij in het prachtige ambtsgebouw een ontmoeting met Nobelprijswinnaar Ben Feringa.

In haar toespraak memoreerde Coppoolse de enorme uitstraling van Ferina in Zweden. Zo constateerde de ambassadeur enthousiast dat hij als een van de weinige Nobellaureaten de voorpagina van dagblad Dagens Nyheter sierde.

Mooie ontmoeting

Coppoolse had de oud-studenten en overige Nederlanders in Zweden vooraf opgeroepen om vragen in te sturen voor Feringa. Het leidde tot een mooie ontmoeting tussen Feringa en oud-farmaciestudent Carsten Steiger, tegenwoordig werkzaam bij het medische Karolinska Institutet. Steiger kreeg in Groningen ooit college van Feringa en de hoogleraar kon zich die cursus nog levendig voor de geest halen.

Ook Maurice Jenkens, oud-student Internationale Organisaties en tegenwoordig Sales & Marketing Director Hexicon AB, genoot van de lunch ter van Feringa. ‘In Zweden wordt de uitreiking van de Nobelprijzen en vooral het traditionele banket in het stadhuis op de voet gevolgd. Heel Zweden zit dan voor de buis.’

Beleef de Nobel-week van Feringa via ons Nobel Blog

Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 13:16