AlumniNieuws

Opening modelfabrieksstraat Tools & Materials Fund

15 december 2015
fabrieksstraat

Het Tools & Materials Fund is opgezet om geld te werven voor hoogwaardige onderwijsfaciliteiten in het bèta-onderwijs. Vorig jaar hield het Ubbo Emmius Fonds voor het eerst een belcampagne voor dit fonds. Met de opbrengst kon een Nao Evolution robot worden aangeschaft voor de opleiding Kunstmatige Intelligentie. Bovendien schonk het Groningse PATO-fonds € 50.000 voor de aanschaf van een FESTO modelfabrieksstraat voor studenten Technische Bedrijfskunde. Met deze straat kunnen studenten onder meer leren programmeren voor (industriële) processen. Sinds september is de straat in gebruik, op 7 december was de officiële opening. In november werd opnieuw gebeld. Dit keer richtte de campagne zich op de uitbreiding van de fabrieksstraat, zodat deze ook voor studenten Scheikundige Technologie en andere engineeringopleidingen geschikt gemaakt kan worden. De voorlopige opbrengst is € 14.900.

Laatst gewijzigd:28 januari 2016 14:17
printView this page in: English