Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniNieuws

Alumnikring Hong Kong adopteert onderzoeksproject naar trekvogels in Bohai Bay

15 september 2014
Ginny Chan. Photo by A. Boyle
Ginny Chan. Photo by A. Boyle

In Hong Kong heeft de Rijksuniversiteit Groningen een alumnikring voor de ruim 120 alumni die er wonen. De kring organiseert jaarlijks bijeenkomsten die worden gehost door Consul Generaal en alumnus Wilfred Mohr. De bijeenkomsten bieden kans voor oud-studenten om de banden met elkaar en met de universiteit weer op te pakken, ver van huis. De alumnikringen zijn een initiatief van het Ubbo Emmius Fonds.

Tijdens de recente bijeenkomst op 2 september jl. besloten alumni een onderzoeksproject van de RUG financieel te steunen. Daarmee is de Hong Kong kring de eerste buitenlandse alumnikring die een project van de RUG ‘adopteert’, naar het voorbeeld van de Nederlandse alumnikringen.

De kring zal bijdragen aan het PhD onderzoek van de talentvolle Yinh-Chi Chan. Chan studeerde in 2012 cum laude af aan de RUG binnen het Erasmus Mundus Top Master programma in Ecologie en Evolutie. Onder leiding van Spinoza winnaar prof. Theunis Piersma, onderzoekt zij de halfjaarlijkse trek van vogels tussen Noordoost-Azië en Australië. Het gaat voornamelijk om bedreigde steltlopers in de Bohai Bay, die moeten zien te overleven in een omgeving die door de mens sterk verandert. De Rijksuniversiteit Groningen werkt voor dit onderzoek samen met de Beijing Normal University en WWF-China.

Yinh-Chi Chan, prof. Theunis Piersma en natuurlijk het College van Bestuur van de universiteit zijn de leden van de kring ontzettend dankbaar voor hun betrokkenheid en steun.

Laatst gewijzigd:15 oktober 2014 13:39

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...