AlumniNieuws

Alumnikring Hong Kong adopteert onderzoeksproject naar trekvogels in Bohai Bay

15 september 2014
Ginny Chan. Photo by A. Boyle

In Hong Kong heeft de Rijksuniversiteit Groningen een alumnikring voor de ruim 120 alumni die er wonen. De kring organiseert jaarlijks bijeenkomsten die worden gehost door Consul Generaal en alumnus Wilfred Mohr. De bijeenkomsten bieden kans voor oud-studenten om de banden met elkaar en met de universiteit weer op te pakken, ver van huis. De alumnikringen zijn een initiatief van het Ubbo Emmius Fonds.

Tijdens de recente bijeenkomst op 2 september jl. besloten alumni een onderzoeksproject van de RUG financieel te steunen. Daarmee is de Hong Kong kring de eerste buitenlandse alumnikring die een project van de RUG ‘adopteert’, naar het voorbeeld van de Nederlandse alumnikringen.

De kring zal bijdragen aan het PhD onderzoek van de talentvolle Yinh-Chi Chan. Chan studeerde in 2012 cum laude af aan de RUG binnen het Erasmus Mundus Top Master programma in Ecologie en Evolutie. Onder leiding van Spinoza winnaar prof. Theunis Piersma, onderzoekt zij de halfjaarlijkse trek van vogels tussen Noordoost-Azië en Australië. Het gaat voornamelijk om bedreigde steltlopers in de Bohai Bay, die moeten zien te overleven in een omgeving die door de mens sterk verandert. De Rijksuniversiteit Groningen werkt voor dit onderzoek samen met de Beijing Normal University en WWF-China.

Yinh-Chi Chan, prof. Theunis Piersma en natuurlijk het College van Bestuur van de universiteit zijn de leden van de kring ontzettend dankbaar voor hun betrokkenheid en steun.

Laatst gewijzigd:15 oktober 2014 13:39
printOok beschikbaar in het: English