AlumniNieuws

www.rugsteunt.nl

21 oktober 2013

Via de nieuwe crowdfunding website www.rugsteunt.nl vragen wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen bij het grote publiek steun voor hun onderzoek. Arctisch ecoloog Maarten Loonen beet dit voorjaar het spits af. Hij haalde € 24.497,- op waarmee hij in ieder geval twee jaar lang veertig Noordse sternen van geolocators kan voorzien om zo hun vluchtroutes in kaart te brengen.

Onlangs zijn twee nieuwe crowdfunding projecten gestart. Met het project ‘Wie schreven de Dode Zeerollen’ wil Mladen Popović, directeur van het Qumran Instituut, samen met Lambert Schomaker, wetenschappelijk directeur van het Artificial Intelligence Institute, met behulp van kunstmatige intelligentie uitvinden wie de Dode Zeerollen hebben geschreven en gekopieerd.

Microbioloog Jan Maarten van Dijl wil met het project ‘Versla de bacterie’ meer te weten komen over het bacteriegedrag in wonden bij patiënten met de verschrikkelijke blaarziekte Epidermolysis Bullosa (EB). Beide projecten zijn te steunen via www.rugsteunt.nl. Deze crowdfunding site is een initiatief van het Ubbo Emmius Fonds.

Laatst gewijzigd:06 augustus 2014 11:04