AlumniNieuws

Alumni steunen Qumran Instituut

20 januari 2013

Het Qumran Instituut  van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen is het grootste kenniscentrum op het gebied van de Dode Zeerollen in Europa.Twee particulieren hebben besloten het instituut te steunen.

Alumnus en bestuurslid van het Ubbo Emmius Fonds, Jan Overmeer (economie, 1969) stelt voor ten minste vijf jaar € 1.000 per jaar beschikbaar voor een studiebeurs voor veelbelovende studenten. Gedacht wordt aan de instelling van een Research Master Scholarship die studenten in staat moet stellen om hun Research Master te halen binnen de disciplines van het Instituut, de vakgebieden: Oude Testament, vroege Jodendom en de Dode Zeerollen. De studiebeurs zal voor het eerst in 2013 worden uitgereikt.

Oud-UEF-bestuurslid Dirk Smilde stelt een bijdrage van viermaal € 15.000 aan het Qumran Instituut beschikbaar om hiermee de Dirk Smilde Fellowship in te stellen. Deze fellowship zal eveneens voor het eerst in 2013 worden uitgereikt.

Momenteel is het Qumran Instituut samen met het Drents Museum bezig aan de voorbereidingen van een unieke tentoonstelling van de Dode Zeerollen die in juli 2013 van start zal gaan.

Het Qumran Instituut heeft voor een aantal nieuwe initiatieven behoefte aan meer steun van derden: voor het aantrekken van PhD’s en Fellows, voor meer publicaties en grootschalige deelname aan het publieke debat, voor onderzoeksreizen en voor de bibliotheek van het instituut. Met de uitvoering van deze nieuwe initiatieven kan de RUG de positie van het Qumran Instituut als wetenschappelijk leider op het gebied van de Dode Zeerollen verder uitbouwen, en tegemoet komen aan de enorme interesse die in de maatschappij bestaat voor de Dode Zeerollen.

U kunt het Qumran instituut steunen via het Ubbo Emmius Fonds, of contact opnemen met Josca Westerhof josca.westerhof@rug.nl.

Laatst gewijzigd:20 april 2018 14:13