AlumniNieuws

Voorlopige opbrengst Eric Bleumink Fonds: €33.500

27 januari 2012

Elk jaar in december vraagt de Rijksuniversiteit speciale aandacht voor het Eric Bleumink Fonds. Met succes! In de elf jaar dat het fonds bestaat zijn al meer dan veertig beurzen uitgedeeld aan talentvolle studenten en onderzoekers uit ontwikkelingslanden. Meer dan veertig jonge, ambitieuze en zeer begaafde mensen hebben zo een aanvullende studie kunnen volgen aan onze universiteit. Hier maakten ze kennis met de voor ons zo ‘gewone’ academische cultuur, de echte wetenschappelijke bibliotheken, de internationale contacten. Zaken die in Nederland heel normaal zijn maar in hun vaderland vaak ontbreken.

Ook in december 2011 werd er weer een campagne gehouden onder oud-studenten voor het Eric Bleumink Fonds. Ditmaal per post, e-mail en telefoon. De campagne leverde tot nog toe €32.000 aan eenmalige en €1.500 aan meerjarige giften op. De bursalen en medewerkers van het fonds zijn alle donateurs zeer dankbaar.

Laatst gewijzigd:06 augustus 2014 11:04