Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniNieuws

Stine Jensen Alumnus van het Jaar 2011

15 juni 2011

Filosofe en publiciste Stine Jensen is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2011. Op vrijdag 1 juli wordt de prijs uitgereikt tijdens de Zomerceremonie in het Academiegebouw van de RUG.

De RUG beschouwt haar alumni als ambassadeurs van de universiteit. Na hun studietijd in Groningen manifesteren zij zich, verspreid over de wereld, in de samenleving. Sinds 2009 eert de RUG jaarlijks een alumnus of alumna die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij, de wetenschap of de cultuur: de Alumnus van het Jaar. De prijs is zowel een uiting van waardering als van aanmoediging. De alumnus van het jaar geldt als een belofte voor de toekomst én is een inspiratiebron voor anderen.

Wetenschap toegankelijker

Stine Jensen is aan de RUG afgestudeerd in zowel literatuurwetenschappen (1996, cum laude) als wijsbegeerte (1997). Zij is verkozen tot Alumnus van het Jaar omdat zij volgens de jury de wetenschap dichter bij brengt voor een breed publiek. Zij weet relevante thema's uit het dagelijks leven te verbinden met de zienswijzen en kennis van wetenschappers, waaronder filosofen. Daarmee slaagt zij erin de wetenschap in het algemeen en de filosofie in het bijzonder toegankelijker te maken. Dat is een grote verdienste, juist in deze tijd, waarin de maatschappij kritischer lijkt te worden over het nut van (het betalen van) academisch onderzoek.

Zomerceremonie

De prijs voor de Alumnus van het Jaar bestaat uit een speciaal ontworpen beeld van de Groninger kunstenaar Jan Steen. Rector Magnificus Elmer Sterken zal deze prijs aan Jensen uitreiken tijdens de Zomerceremonie in het Academiegebouw waar de RUG het academisch jaar feestelijk mee afsluit. De vorige winnaars van de Alumnus van het Jaar verkiezing waren achtereenvolgens Jeroen Smit en Jelle Brandt Corstius.

Lees meer over de Alumnus van het Jaar 2010 en 2009 >>>

Noot voor de redactie

Nadere informatie: Yvonne Jordens, y.m.jordens-streng@rug.nl , tel. 050-363 4684

Laatst gewijzigd:11 juli 2018 15:42
printView this page in: English

Meer nieuws