AlumniNieuws

Nieuws alumni 2007-2011

Campagne Eric Bleumink Fonds
Wanneer:08 december 2011

In 2000 werd het Eric Bleumink Fonds opgericht met de bedoeling de loopbaan van talentvolle studenten en jonge onderzoekers uit ontwikkelingslanden te ondersteunen. Dankzij de steun van alumni, medewerkers en relaties van de Rijksuniversiteit Groningen heeft het EBF de afgelopen elf jaar ruim veertig beurzen kunnen uitdelen.

Winnaars Aart Bosman Prijs 2011 bekend
Wanneer:04 november 2011

De Aart Bosman Prijs is mogelijk door een schenking van dr. Gezinus Hidding (alumnus FEB, 1982). Met de prijs wil Hidding, nu associate professor aan de Loyola University van Chicago, zijn voormalig leermeester huldigen. De prijs is vernoemd naar emeritus hoogleraar van de RUG prof.dr. Aart Bosman (1930-2008), pionier en grondlegger van het vakgebied Bestuurlijke Informatiekunde in Nederland.

Alumni Song
Wanneer:05 september 2011
'Oh Groningen I love you. Can't stop thinking of you. No matter what I do. Grunnen on my mind…….',zo luidt het refrein van de 'Alumnisong'. Het lied – met absolute hitpotentie - is gecomponeerd door RUG-medewerker en alumnus Dicky Gilbers met een tekst van UB-medewerker Frank -Rooie Rinus- den Hollander. De heren zijn samen met zanger en RUG-student Bart -Voice of Holland- van Overbeek en begeleidingsband The Outtakes de studio ingedoken om de 'Alumnisong' op te nemen
Album Amicorum voor RUG-alumni wint internationale prijs
Wanneer:15 juni 2011

De Council for Advancement and Support of Education (CASE) heeft een Silver Award toegekend aan het Album Amicorum, het afstudeergeschenk van de Rijksuniversiteit Groningen aan masterstudenten en promovendi. CASE – met hoofdvestiging in de VS - wordt gezien als de in de wereld belangrijkste organisatie van professionals die zich bezighouden met alumnibeleid en fondsenwerving in het hoger onderwijs.

Stine Jensen Alumnus van het Jaar 2011
Wanneer:15 juni 2011

Filosofe en publiciste Stine Jensen is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2011. Op vrijdag 1 juli wordt de prijs uitgereikt tijdens de Zomerceremonie in het Academiegebouw van de RUG.

Nomineer de Alumnus van het Jaar 2011
Wanneer:15 april 2011

De Rijksuniversiteit Groningen is trots op haar alumni en wil dit aan iedereen laten zien. Daarom wordt sinds 2009 jaarlijks een bijzondere oud-student(e) onderscheiden: de alumnus van het jaar.

Holland Alumni Conference 2011
Wanneer:17 maart 2011
On 26 and 27 May the Holland Alumni Conference will take place at NH Hotels in The Hague. This two-day conference is organized by Nuffic and commissioned by the Dutch Ministry of Education Culture and Science and the Dutch Ministry of Foreign Affairs.
Belcampagne Eric Bleumink Fonds met succes afgerond.
Wanneer:17 december 2010
De belcampagne van het Eric Bleumink Fonds brengt €8000,- aan donaties op.
Belcampagne Eric Bleumink Fonds
Wanneer:07 december 2010

Het Eric Bleumink Fonds (EBF) viert zijn tienjarig bestaan. In het kader van dit lustrum wordt tussen 6 en 16 december een belcampagne gehouden. Studenten van de RUG zullen oud-donateurs benaderen met de vraag of zij opnieuw bereid zijn het EBF te steunen.

In den beginne: alumnireis 2011 naar Kenia en Tanzania
Wanneer:27 september 2010
In den beginne: alumnireis 2011 naar Kenia en Tanzania
Jelle Brandt Corstius Alumnus van het Jaar 2010
Wanneer:24 juni 2010

Jelle Brandt Corstius is verkozen tot Alumnus van het Jaar 2010 van de Rijksuniversiteit Groningen. Op 2 juli 2010 ontvangt journalist, correspondent en programmamaker Brandt Corstius uit handen van Rector Magnificus en juryvoorzitter Frans Zwarts een kunstwerk als blijk van waardering voor uitzonderlijke maatschappelijke prestaties.

Jeroen Smit, auteur ‘De Prooi’, eerste Alumnus van het Jaar
Wanneer:17 juni 2009
Jeroen Smit, auteur van bestseller De Prooi, eerste alumnus van het jaar van de Rijksuniversiteit Groningen
LUSTRUMREIS NAPELS 2009 (volgeboekt)