Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniNieuws

Album Amicorum voor RUG-alumni wint internationale prijs

15 juni 2011

De Council for Advancement and Support of Education (CASE) heeft een Silver Award toegekend aan het Album Amicorum, het afstudeergeschenk van de Rijksuniversiteit Groningen aan masterstudenten en promovendi. CASE – met hoofdvestiging in de VS - wordt gezien als de in de wereld belangrijkste organisatie van professionals die zich bezighouden met alumnibeleid en fondsenwerving in het hoger onderwijs.

Het Album Amicorum kreeg van CASE de Silver Award in de categorie Excellence in design: Books.

Aandenken

Eeuwenlang droegen academici een album amicorum, oftewel vriendenboek, met zich mee, waarin herinneringen aan dierbare personen en momenten werden verzameld. Het door de RUG ontwikkelde Album Amicorum borduurt voort op deze traditie
Het Album (160 pagina’s, gebonden en luxe uitgegeven) is een blijvend aandenken, in woord en vooral in beeld, aan de studietijd, de stad Groningen en de universiteit. Het boek bevat bovendien allerlei elementen die het persoonlijk kunnen maken, zoals de mogelijkheid (voor vrienden) er teksten in te schrijven of er zelf foto’s in te plakken.

Noorderlicht

Dit concept werd bedacht door Bert Wolfkamp, medewerker van de afdeling Alumnirelaties & Fondswerving van de RUG. Wolfkamp ontwikkelde het album vervolgens in samenwerking met fotomanifestatie Noorderlicht.
Het geschenk voor pas afgestudeerde alumni van de RUG werd financieel mogelijk gemaakt dankzij een initiatief van RUG-alumnus Jan Zegering Hadders, bestuurslid van het Ubbo Emmius Fonds en voormalig directievoorzitter van de ING Nederland.

Noot voor de redactie

Meer informatie: Bert Wolfkamp, tel. 050-363 5456, a.j.wolfkamp@rug.nl


Laatst gewijzigd:21 december 2017 15:35
printView this page in: English

Meer nieuws