Aletta year: 20 April 2021 – 20 April 2022
UG honours Aletta Jacobs
Aletta Year News

Aletta kleurwedstrijd voor jong en oud!

21 april 2021
kleurplaat

Op 20 april 1871, vandaag precies 150 jaar geleden, kreeg Aletta Jacobs toestemming van minister Thorbecke om te starten met de studie Medicijnen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze was de eerste vrouw in Nederland die een universitaire studie afrondde en promoveerde; ze werd arts. Ze heeft zich ingezet voor een goede gezondheidszorg voor de armen en voor gelijke rechten voor vrouwen. Aletta zorgde er mede voor dat vrouwen vanaf 1919 mochten stemmen.

Om dit te vieren houden we deze week een Aletta kleurwedstrijd voor jong en oud! Print de kleurplaat uit, pak je potloden, penselen of stiften en kleur de afbeelding in. De vijf mooiste tekeningen maken kans op een prijs!

Stuur een foto van jouw ingekleurde kleurplaat naar aletta.kleurplaat@rug.nl en wie weet win jij een mooie prijs!

Deadline zondag 25 april.

Download hier de kleurplaat in PDF.

Kleurplaat gemaakt door Anne Stalinski
Laatst gewijzigd:21 april 2021 10:57